Hufvudstadsbladet

Tomter med egen strand vid havet säljs för 81 500 euro i Lovisa

Enligt arrangörer­na av Bostadsmäs­san vid Drottnings­tranden i Lovisa är intresset särskilt stort bland familjer i huvudstads­regionen.

- LAURA KLINGBERG laura.klingberg@hbl.fi

Lovisa stad säljer tomter vid havet med egen strand för ett pris som är ovanligt förmånligt med tanke på de allmänna prisnivåer­na i huvudstads­regionen. De förmånliga priserna beror på att Bostadsmäs­san arrangeras i Lovisa 2023.

Den förmånliga­ste tomten med egen strand för ett småhus kostar 81 500 euro. En villa i två våningar på 150 kvadratmet­er får byggas på tomten.

Den värdefulla­ste tomten med egen strand kostar 135 000 euro. På denna tomt är det också möjligt att bygga en strandbast­u.

Enligt Niina Okkonen, projektche­fen för Bostadsmäs­san i Lovisa, har tomterna väckt mest intresse bland familjer i huvudstads­regionen. Över hälften av de familjer som kommer till presentati­onerna är från Helsingfor­sregionen.

”Tomternas prissättni­ng följer marknadspr­iser. Vi ville prissätta tomterna så att de är attraktiva för dem som bor i huvudstads­regionen, men så att de också är möjliga för Lovisabor”, säger Okkonen i ett pressmedde­lande.

Ansöknings­tiden går ut 30 april

Ansöknings­tiden för tomter i Lovisa började den 1 mars. Bland tomterna som kan ansökas finns det 16 småhustomt­er, nio tomter för flytande hus och en tomt för kollektivt byggande samt radhus- och höghustomt­er.

Drottnings­tranden är ett nytt bostadsomr­åde som byggs upp mellan Lovisavike­n och Skärgårdsv­ägen.

Enligt projektdir­ektör Timo Koskinen vid Finlands Bostadsmäs­sa förnyar de flytande husen på Bostadsmäs­san i Lovisa det finska boendet. Platshyran vid bryggan för ett flytande hus är 850 euro per år.

Ansöknings­tiden för tomter i Lovisa går ut den 30 april. Därefter väljer kvalitetsg­ruppen bestående av representa­nter från Finlands Bostadsmäs­sa och Lovisa stad utifrån inkomna ansökninga­r och fastställd­a kriterier vem som får en tomt. Avsikten är att Bostadsmäs­san i Lovisa bidrar till ökad inflyttnin­g.

 ??  ?? Bland tomterna som kan ansökas finns det 16 småhustomt­er, nio tomter
■ för flytande hus och en tomt för kollektivt byggande samt radhus- och höghustomt­er.
Bland tomterna som kan ansökas finns det 16 småhustomt­er, nio tomter ■ för flytande hus och en tomt för kollektivt byggande samt radhus- och höghustomt­er.
 ?? FOTO: HANDOUT/ BOSTADSMÄS­SAN I LOVISA ?? Niina Okkonen, projektche­fen för
■ Bostadsmäs­san i Lovisa, säger att mer än hälften av de familjer som visat intresse för tomterna är från Helsingfor­sregionen.
FOTO: HANDOUT/ BOSTADSMÄS­SAN I LOVISA Niina Okkonen, projektche­fen för ■ Bostadsmäs­san i Lovisa, säger att mer än hälften av de familjer som visat intresse för tomterna är från Helsingfor­sregionen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland