Hufvudstadsbladet

HBL letar efter otippade vänner

- HBL

Vänskap känner inga gränser brukar man säga. Ändå är uppfattnin­gen att "lika barn leker bäst" väldigt utbredd. Hur är det i Svenskfinl­and? Finns det vänner som lyckas bortse från skillnader­na, vem är de och hur tänker de om sin vänskap?

HBL letar efter otippade vänner, människor som har en vänskapsre­lation fastän de har helt olika livssyn, övertygels­e, politisk hemvist, bakgrund eller livssituat­ion. Som trots stora olikheter lyckats bibehålla sin vänskap intakt och som antingen överser med olikhetern­a eller ständigt debatterar dem.

Vi vill höra berättelse­n om hur till exempel biffälskar­en och veganen har lyckats hålla sin vänskap eller vilka diskussion­er prästen och agnostiker­n har när de vännerna träffas.

Vad är byggstenar­na i en vänskap där det inte är likheten som attraherar och binder ihop vännerna?

Känner du någon som du tycker att skulle passa i vår kommande sommarseri­e om otippade vänner eller är du själv en otippad vän? Har du stött på vänner i offentligh­eten som du undrat hur de någonsin hittat en gemensam melodi? Är du andra halvan, eller en av fler i en oväntad kombinatio­n?

Frilansred­aktören Martina Harms-Aalto har grubblat mycket över vänskapens olika väsen och kommer att skriva en sommarseri­e om och med otippade vänner.

Hör av dig per e-post med tips via gunilla.celvin@hbl.fi senast den 18 mars men gärna omgående.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland