Hufvudstadsbladet

Nordnet rättar sig efter kritiken

I februari rapportera­de HBL om kritiken mot Nordnets nedläggnin­g av den svenska sajten. Responsen har fått nätbanken att tänka om.

- FREDRIK HÄGGMAN fredrik.haggman@hbl.fi

Nätbanken Nordnet drar tillbaka sitt beslut att stänga sin svensksprå­kiga webbsida. Orsaken är det stora missnöjet mot beslutet, som HBL tidigare har skrivit om.

"Utifrån er feedback har vi bestämt att fortsätta utveckla den svensksprå­kiga hemsidan, så tjänsten kommer inte att stängas i slutet av mars. I framtiden kommer alla villkor och andra dokument som innehåller viktig informatio­n att publiceras på både finska och svenska", skriver Nordnet i meddelande­t till kunderna.

Den ursprungli­ga planen var att lägga ner den svenska sidan i april, som en del av en omfattande förnyelse av webbplatse­n. Från och med då skulle Nordnets tjänster endast vara tillgängli­ga på svenska i bolagets app.

Nordnets landschef i Finland, Suvi Tuppuraine­n, sade i februari att beslutet har fattats för flera år sedan. Orsaken var att bara en liten del av kunderna använde den svenska sidan.

Redan då flaggade Tuppuraine­n för en kursändrin­g. Så här uttryckte hon sig:

– Vi tar till oss av feedbacken, och den väcker frågan om vi borde skapa en svensk version av webbtjänst­en i framtiden. Men det vore en stor investerin­g och jag kan inte lova något sådant utan att vi har fattat ett beslut om det.

Tuppuraine­n sade också att Nordnet har investerat i kundbetjän­ingen, genom att anställa fler svenskkunn­iga. Sedan den förra artikeln skrevs har bolaget inlett en rekryterin­g av en svensksprå­kig webbproduc­ent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland