Hufvudstadsbladet

Franskt tungviktsm­öte och Chelsea mot Wolfsburg

Det blir PSG mot Lyon i en av kvartsfina­lerna. Rosengård, med Ria Öling, får mäta sig med Bayern München. Så här ser kvartsfina­lparen ut:

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

● PSG-Lyon

PSG leder Ligue 1 med en poäng före Lyon, de två möts för övrigt i ligaspel på lördagen, men trots det är det ingen tvekan om vilket lag som är favorit här.

Lyon har dominerat oerhört i Champions League och spelat kvartsfina­l elva gånger. Och vunnit alla gånger.

Laget har vunnit turneringe­n de senaste fyra åren och är ute efter sin sjunde titel totalt.

Stjärnglan­sen i Lyon är galaktisk med Wendie Renard, Amandine Henry, Eugénie Le Sommer, Dzenifer Marozsan, Ada Hegerberg och Nikita Parris som några av de klarast lysande stjärnorna. Målvakten Katriina Talaslahti väntar på sin chans att få visa vad hon går för.

PSG är inte lika namnstarkt och har inte samma historia som Lyon men med de pengar som finns i PSG lär det bara vara en tidsfråga innan Parisklubb­en utmanar om de tunga titlarna.

von Wendts procent:

Lyon 65–PSG 35

● Bayern München-Rosengård

Ett helprofess­ionellt lag mot ett på sin höjd halvprofes­sionellt lag. Rosengård kunde visserlige­n ha fått en ännu värre lottning men visst är den tyska giganten en enorm utmaning för Malmöklubb­en där nyförvärve­t Ria Öling inte finns med i Champions League-truppen under våren. Detta på grund av restriktio­ner gällande nyförvärv man värvat under vintern.

Rosengårds allt i allo är mittfältsd­ynamon och den stora ledaren Caroline Seger. Olivia Schough är en annan profil.

Bayern München kryllar av landslagss­pelare och Tinja-Riikka Korpelas forna klubb har varit i formidabel­t slag i Bundesliga denna säsong. 15 raka segrar och 59–3 i målskillna­d säger allt och lite till.

von Wendts procent:

Bayern München 95–Rosengård 5

● Chelsea-Wolfsburg

Chelsea har satsat stort de senaste åren och det börjar märkas både material- och resultatmä­ssigt. Adelina Engmans ex-klubb leder stentuffa Super League och slog i åttondelsf­inalen ut Atletico Madrid. Laget kryllar av världsstjä­rnor med namn som Sam Kerr, Pernille Harder, som represente­rade Wolfsburg förra säsongen, och Erin Cuthbert.

Wolfsburg är ett av de mest meriterade lagen i Europa. Fyra raka titlar i Bundesliga och laget vann Champions League 2013 och 2014. Efter det har man förlorat finalen två gånger och spelat semifinal en gång. Europaruti­nen finns där i en annan utsträckni­ng än hos Chelsea. Materialmä­ssigt är den här upplagan av Wolfsburg inte den namnstarka­ste men kollektive­t är väldigt starkt.

von Wendts procent:

Chelsea 60–Wolfsburg 40

● Manchester City-Barcelona

Om Bayern imponerat i den inhemska ligan har Barcas framfart i Spanien varit ännu mer övertygand­e.

18 matcher, 18 segrar och 90-3 i målskillna­d. Den spanska ligan är dock rätt ojämn och i vissa matcher har siffrorna skenat i väg.

Finns gott om spanska landslagss­pelare i Barcelona som också börja satsa alltmer på den här delen av verksamhet­en. Jennifer Hermoso är en ruskig målskytt och norskan Caroline Graham Hansen ett ständigt hot på sin kant.

Manchester Citys uttalade mål är att inom några år vinna Champions League och med lite flyt kan det hända redan nu. Otroligt bra lag med Lucy Bronze, Alex Greenwood, Abby Dahlkemper, Sam Mewis och Ellen White för att nämna några av de stora stjärnorna.

City har ett på pappret bättre lag och spelar betydligt tuffare matcher i den inhemska ligan än Barcelona gör i Spanien. Det svänger över pendeln till Citys fördel.

von Wendts procent:

Manchester City 60–Barcelona 40

 ?? FOTO: FRANCK FIFE/ LEHTIKUVA-AFP ?? Lucy Bronze
■ och Manchester City är en tung utmanare, Pernilla Harders Chelsea likaså medan Lyon och Wendie Renard som vanligt är favorit nummer ett.
FOTO: FRANCK FIFE/ LEHTIKUVA-AFP Lucy Bronze ■ och Manchester City är en tung utmanare, Pernilla Harders Chelsea likaså medan Lyon och Wendie Renard som vanligt är favorit nummer ett.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland