Hufvudstadsbladet

Fotbollsli­gastarten skjuts fram

Herrarnas fotbollsli­gastart skjuts fram med två veckor på grund av coronaläge­t i Finland. Nytt startdatum är 24 april.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Herrarnas fotbollsli­ga skulle enligt de ursprungli­ga planerna ha kört i gång den 10 april. Men på måndagen meddelade ligan att ligastyrel­sen fattat beslutet att skjuta fram starten på serien med ett par veckor på grund av det rådande covid19-läget i Finland.

Ny startdag för ligan är 24 april då de lag som deltar i Europacupm­atcherna den här säsongen spelar sina första matcher. De övriga lagen inleder sin ligasäsong den 2 maj.

Ligans plan är att det ska ske så få ändringar i matchprogr­ammet som möjligt och man kommer att informera om det nya spelschema­t inom kort.

Den planerade turneringe­n om Europacupp­latserna, som var inprickad i slutet av säsongen, kommer inte att genomföras. Enligt den nuvarande planen är grundserie­n slutspelad den 26 september och efter det spelas övre och nedre fortsättni­ngsserier.

”Det här är den bästa lösningen i det här läget då vi genom detta tar hälsa och välmående i beaktande och på alla tänkbara sätt garanterar publiken och lagen säkra evenemang, precis som i fjol. Vi vill kunna genomföra en så fullständi­g serie som möjligt”, säger ligans ordförande Kaarlo Kankkunen i ett pressmedde­lande.

”Det finns begränsnin­gar som är i kraft och ingen vet hur det kommer att se ut i framtiden men vi hoppas att vi genom det här beslutet kan genomföra en lyckad säsong och att vi kan få ha publik på en stor del av matcherna”, fortsätter han.

Damernas Nationella liga ska enligt planerna köra i gång den 17 april.

Det här är den bästa lösningen i det här läget då vi genom detta tar hälsa och välmående i beaktande och på alla tänkbara sätt garanterar publiken och lagen säkra evenemang, precis som i fjol. Vi vill kunna genomföra en så fullständi­g serie som möjligt. Kaarlo Kankkunen, fotbollsli­gans ordförande

 ?? FOTO: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA ?? HJK är regerande mästare då herrligan i fotboll kör i gång något försenad i slutet av april.
FOTO: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA HJK är regerande mästare då herrligan i fotboll kör i gång något försenad i slutet av april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland