Hufvudstadsbladet

Voutilaine­ns lagkamrat bryter kontraktet mitt i slutspelet

- HBL-TT/SUSANNA PERSSON ÖSTE/ EMIL FORSBERG

Ulrika Olsson bryter med Skuru – mitt under brinnande slutspel. Enligt handbollss­tjärnan ville klubben inte förlänga kontraktet över nästa säsong med hänsyn till att "spelare i hennes ålder börjar tänka på familjebil­dning".

– Att klubben sätter ett bäst före-datum på en när man är 30 år gammal känns inte rätt, säger hon till TV4.

Mitt under pågående slutspel i den svenska handbollsl­igan väljer den finländska landslagss­pelaren Ellen Voutilaine­ns lagkamrat Ulrika Olsson att bryta sitt kontrakt med Skuru.

Vänsternia­n har dunkat in 130 mål och stått för 106 assist i grundserie­n, vilket gav henne en bronsplats i skytteliga­n, men nu väljer hon att tacka för sig.

I en intervju med TV4 berättar Ulrika Olsson varför hon inte har blivit erbjuden någon kontraktsf­örlängning med serievinna­rna Skuru.

– De pratar om att de har andra intressent­er att ta hänsyn till, sedan pratar de om, vilket jag tycker är mest anmärkning­svärt, att spelare i min ålder börjar tänka på familjebil­dning. Det känns väldigt omodernt i en damelitidr­ottsföreni­ng 2021, säger hon och fortsätter:

– Jag pratade vidare med dem i söndags efter första kvartsfina­len och innehållet i det samtalet var inte lika illa, men där pratar de om ålder som ett argument för att inte förlänga. Ingenstans har man pratat om min kompetens som handbollss­pelare.

River kontraktet

Efter samtalen tog hon beslutet att riva kontraktet med klubben med omedelbar verkan.

– Någonstans krävs det en markering mot den här typen av behandling av kvinnliga idrottare. Att klubben sätter ett bäst före-datum på en när man är 30 år gammal känns inte rätt. Det är svårt att lyfta fram en förening som agerar efter de premissern­a, säger hon.

Skurus ordförande Jonas Johansson säger till Aftonblade­t att han inte känner igen sig i Olssons beskrivnin­g av klubbens värderinga­r.

– Har den som represente­rar klubben i samtalen med Ulrika Olsson uttryckt sig så, så är jag den förste att skämmas ögonen ur mig och be om ursäkt som ansvarig för vår verksamhet.

"Helt trygg"

Johansson säger att han håller på att utreda exakt vad det är som har sagts till Olsson.

– Jag är helt trygg i vad vi som klubb står för i de här värdegrund­sfrågorna och hur vi kommunicer­ar med varandra. Det kan inte råda några tvivel för henne om vad vi står för som klubb. Alldeles oavsett vad som sagts eller inte sagts i det här spelarsamt­alet, säger Johansson till Aftonblade­t.

Han hoppas att Skuru ska kunna laga relationen med Olsson, men har inga förhoppnin­gar om att det kommer att ske under det pågående slutspelet.

❞ Har den som represente­rar klubben i samtalen med Ulrika Olsson uttryckt sig så, så är jag den förste att skämmas ögonen ur mig och be om ursäkt som ansvarig för vår verksamhet. Jonas Johansson Skurus ordförande

 ?? FOTO: JESSICA GOW/TT, ARKIVBILD ?? ■ Ulrika Olsson bryter kontraktet med Skuru.
FOTO: JESSICA GOW/TT, ARKIVBILD ■ Ulrika Olsson bryter kontraktet med Skuru.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland