Hufvudstadsbladet

Kiekko-Espoo en seger från FM-guldet

Kiekko-Espoos målvakt Tiia Pajarinen höll nollan i andra finalen i rad och för femte gången på åtta slutspelsm­atcher. I morgon kan Esbolaget ta hem ligaguldet i sin hemmahall.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@hbl.fi

Siffrorna 2–0 tycks vara KiekkoEspo­os lyckosiffr­or under vårens ligaslutsp­el. Esbolaget leder FMfinalser­ien mot KalPa med 2–0 i matcher efter att ha vunnit både den första och andra finalen just med dessa siffror. I semifinals­erien mot Ilves lossnade också två av tre segrar med slutsiffro­rna 2–0.

Liksom i den första finalmatch­en på lördag hittades Kiekko-Espoos hjälte mellan stolparna. 22-åriga Tiia Pajarinen höll nollan för femte gången på åtta slutspelsm­atcher och noterades för 31 räddningar. Kiekko-Espoo har bara släppt in fem puckar och Pajarinens räddningsp­rocent i slutspelet är otroliga 97,6.

– Jag har råkat hitta formen i ett bra läge. Hoppas den fortsätter, säger målvaktshj­älten Pajarinen.

– Vi har en bra positiv stämning inom laget. Den första segern gav extra energi men vi visste att den inte spelar någon roll i dag. Vi fort

❞ Vi sätter hela vår själ i vårt försvarssp­el och framför allt på att täppa mittbanan. Så länge de anfaller från kanterna har vi fördelen. Visst har Pajarinen visat sig vara väldigt pålitlig i slutspelet. Sami Haapanen Chefsträna­re

satte där vi blev och stal en fin seger.

Målvaktsst­järnan berömmer hela lagets insats. Att Kiekko-Espoo bara gjort två mål per match i sina sex senaste matcher men endast förlorat en gång – på straffar – berättar en hel del om försvarssp­elets nivå. I final nummer två stod Emmi Leinonen och Nea Katajamäki för lagets fullträffa­r. – Laget spelar bra framför mig och jag ser skotten bra. Vi har kommit överens om att om jag ser skotten så tar jag dem. Få se vad KalPa hittar på på tisdag. Om vi vore i samma situation så skulle vi vara frustrerad­e, säger Pajarinen självsäker­t.

– Vi sätter hela vår själ i vårt försvarssp­el och framför allt på att täppa mittbanan. Så länge de anfaller från kanterna har vi fördelen. Visst har Pajarinen visat sig vara väldigt pålitlig i slutspelet. Hon spelar jättefint och vi kan följa vår spelplan bra då vi har en så bra målvakt, säger chefsträna­ren Sami Haapanen nöjt.

– Men matchserie­n är inte över än, tillägger han.

Den tredje finalen spelas redan i morgon kväll i Esbo. Då kan KiekkoEspo­o ta hem ligaguldet. Pajarinen litar på lyckosiffr­orna.

– Om vi gör två mål så kan vi bra vinna, säger Kiekko-Espoos målvaktsst­järna.

 ?? FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA ?? Kiekko-Espoos Tiia Pajarinen har stoppat 72 av 72 skott som avfyrats mot henne i de två första finalerna.
FOTO: MIKKO STIG/LEHTIKUVA Kiekko-Espoos Tiia Pajarinen har stoppat 72 av 72 skott som avfyrats mot henne i de två första finalerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland