Hufvudstadsbladet

Lewandowsk­i närmar sig Müllers rekord

Erling Haaland får de stora rubrikerna men norrmannen är inte Bundesliga­s bästa anfallare. Den titeln är vikt åt den fenomenale Robert Lewandowsk­i som sannolikt är bäst i världen på sin position.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

I Bundesliga har han gjort förbluffan­de 35 mål på 25 matcher. Alla tävlingar inräknade har det blivit 36 matcher och 42 mål denna säsong för Bayern Münchens 32-åriga polack. Det blev tre senast mot Stuttgart och om inte Lewandowsk­i skadar sig lär han förpassa Gerd ”der Bomber” Müllers målrekord för en säsong i Bundesliga till historieru­llorna. Müller gjorde 40 mål säsongen 1971–1972.

Lewandowsk­i har hunnit med 325 matcher för Bayern med 288 mål som facit. Müller, 75, gjorde hela 580 matcher och 523 för Bayern under sina femton år i klubben.

Polacken har missat en match i Bundesliga och inlett en andra på bänken. 2 103 minuter Bundesliga­fotboll har det blivit och mål var 61:a minut. För jämförelse­ns skull kan konstatera­s att Haaland mäktat med ett mål var 85:e minut i Bundesliga.

Lewandowsk­i spelar i ett bättre lag än Haaland med bättre spelare och Bayern är offensivt så imponerand­e att Lewandowsk­i kommer till lägen i match efter match. Och så är polacken med den grymma fysiken en avslutare av guds nåde, han gör mål på det mesta.

Arbetskapa­citeten är enorm och han är oerhört populär i klubben. Kanske inte så konstigt att klubben inte gick med att sälja honom till Real Madrid för ett par år sedan.

Lewandowsk­i har åtta matcher på sig att slå Müllers rekord och om och när han gör det cementerar han ytterligar­e sin plats som en av de största i Bayern Münchens långa och framgångsr­ika historia.

 ?? FOTO: CHRISTOF STACHE/LEHTIKUVA ?? Robert Lewandowsk­i gör mål på allt.
FOTO: CHRISTOF STACHE/LEHTIKUVA Robert Lewandowsk­i gör mål på allt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland