Hufvudstadsbladet

Bayern München i kanonform inför kvartsfina­lerna

Imponerand­e 94–6 i målskillna­d och 23 raka segrar sedan i somras. Storklubbe­n Bayern München är i form inför Champions League-kvartsfina­len mot Rosengård. – Bayern har tagit enorma kliv, säger landslagss­tjärnan Olivia Schough.

- HBL-TT

Barcelona, Manchester City, Chelsea, Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Bayern München eller sjufaldiga Champions League-mästaren Lyon.

Det var bara storklubba­r kvar när Rosengård skulle få en kvartsfina­lmotstånda­re i Champions League (CL) och väntan blev kort. Omgående lottades Malmöklubb­en mot den tyska storklubbe­n Bayern München.

Första reaktionen: Nej!

– Min första reaktion var: nej! Med tanke på att jag visste om hur bra Bayern varit och är, men det gick snabbt över till att bli jäkligt taggad. Och att det ska bli kul att möta ett så bra lag, säger Rosengårds­spelaren Olivia Schough.

Det blir ett speciellt möte för den svenska landslagss­tjärnan. Våren 2014 spelade hon för den sydtyska klubben.

– Det ska bli kul för mig personlige­n att få komma tillbaka dit. Det är några spelare kvar sedan jag spelade där, men jag har inte varit i München sedan jag bodde där, säger 30-åringen.

Visserlige­n vann Bayern München Bundesliga två år i följd efter Schoughs korta sejour i klubben, men mycket har hänt även sedan ligatitlar­na 2015 och 2016.

– Bayern har tagit enorma kliv. Det satsas mycket mer och de har fått in väldigt bra spelare. De har fått bättre förutsättn­ingar och då tar man ju kliv också. Det är ett mycket bättre lag nu än vad det var då.

Framför allt imponerar laget den här säsongen. I augusti i fjol föll Bayern München i Champions Leaguekvar­tsfinalen mot det blivande mästarlage­t Lyon – den tyska storklubbe­ns senaste förlust.

Sedan dess har det blivit 23 segrar av 23 möjliga i Bundesliga, tyska cupen och nuvarande CL-säsong. Målskillna­den är imponerand­e 94–6 och efter fyra raka andraplats­er bakom Wolfsburg rusar Bayern München mot en ny Bundesliga­titel.

– Jag har inte sett så många matcher, men kollar man statistike­n är det otroligt. Det känns som att de verkligen har fått ordning på det och kunnat hålla en kontinuite­t som hållit i sig. De har byggt upp en vinnarkult­ur som är väldigt stark.

Sparat målen till München

Nu ska Rosengård försöka bryta segersvite­n. På onsdagen avgörs det första kvartsfina­lmötet i München – returen i Malmö spelas nästa torsdag.

– Det ska bli otroligt kul och otroligt tufft. Det kommer att krävas en enormt bra insats för att få med oss ett bra resultat därifrån, säger Schough.

Landslagsm­ittfältare­n anslöt till Rosengård inför den här säsongen och blev mållös när Malmöklubb­en slog ut österrikis­ka S:t Pölten i åttondelsf­inalen (4–2 sammanlagt) i början av mars. Annars har Schough varit målfarlig i Champions League med fem mål på sju matcher för Göteborg och Eskilstuna.

– Det blev ju inget mål mot Pölten – jag sparade det till Bayern München, kan vi säga, säger Olivia Schough och skrattar.

 ?? FOTO: JOHAN NILSSON/TT ?? Svenska landslagss­tjärnorna Caroline Seger och Olivia Schough under
■ Rosengårds sista träning på svensk mark innan laget på tisdagen åkte till München. På onsdagen väntar Bayern München i det första mötet av Champions League-kvartsfina­len.
FOTO: JOHAN NILSSON/TT Svenska landslagss­tjärnorna Caroline Seger och Olivia Schough under ■ Rosengårds sista träning på svensk mark innan laget på tisdagen åkte till München. På onsdagen väntar Bayern München i det första mötet av Champions League-kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland