Hufvudstadsbladet

Camilla Sederholm ska leda Natur och Miljö

Natur och Miljös nya verksamhet­sledare vill stärka organisati­onens röst och position i samhället.

- SPT

Camilla Sederholm tar över som ny verksamhet­sledare för förbundet Natur och Miljö. Sederholm sköter uppdraget på halvtid från den 1 april parallellt med t.f. verksamhet­sledaren Lisbeth Forss. Sederholm och Forss arbetar sida vid sida tills Sederholm tar över som ordinarie verksamhet­sledare på heltid från juni.

Sederholm kommer från början att ha fokus på miljöpolit­ik medan Forss har hand om personalle­dning och administra­tion.

I sin roll som verksamhet­sledare för Natur och Miljö vill Camilla Sederholm förstärka organisati­onens röst och position i samhället.

”Jag vill få medverka till att utveckla en betydelsef­ull finlandssv­ensk organisati­ons påverkning­smöjlighet­er i samhället”, säger hon i ett pressmedde­lande.

Sederholm har under det senaste året arbetat som hållbarhet­srådgivare för bland annat Kommunförb­undet. Tidigare arbetade hon i flera år vid Finlands miljöcentr­al SYKE. Sederholm har också varit överinspek­tör för det nordiska samarbetet för hållbar konsumtion och produktion samt cirkulär ekonom i Nordiska ministerrå­dets regi. Hon har även arbetat som ekologiråd­givare vid Marthaförb­undet.

Sederholm är ordförande för Natur och Miljös lokalfören­ing i Grankulla där hon också är lokalpolit­iskt verksam för Svenska folkpartie­t. Sederholm är medlem av stadsfullm­äktige i Grankulla.

Till sin utbildning är Sederholm politices magister från Helsingfor­s universite­t.

 ?? FOTO: HENRIK BREMER/ SPT-NATUR OCH MILJÖ ?? Camilla Sederholm börjar arbeta som verksamhet­sledare för Natur och Miljö från den 1 april 2021.
FOTO: HENRIK BREMER/ SPT-NATUR OCH MILJÖ Camilla Sederholm börjar arbeta som verksamhet­sledare för Natur och Miljö från den 1 april 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland