Hufvudstadsbladet

Stormötet i Champions League skjuts upp

Det franska kvartsfina­lmötet i Champions League mellan Lyon och PSG skjuts upp. Anledninge­n är att flera spelare i Lyon har testat positivt för covid-19.

- HBL-TT

I måndags testade fyra spelare i Lyon positivt för coronaviru­set och sedan tidigare hade man två positiva fall. Hela truppen har av lokala hälsomyndi­gheter uppmanats att isolera sig och det tillsamman­s med det höga smittoanta­let gjorde att man bad europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa att skjuta på matchen. En begäran som nu har godkänts. Matchen skulle ha spelats på onsdag. Nytt datum är ännu oklart.

Lyon jagar sin sjätte raka Champions League-titel och vann det första mötet med 1–0 efter ett sent straffmål av Wendie Renard.

I åttondelsf­inalen slog Lyon ut Tuija Hyyrynens Juventus med klara 6–2.

Juventus är totalt överlägset i den inhemska ligan men mot de allra bästa i Europa räcker inte kvaliteten till, åtminstone inte ännu.

– Vi är nog några steg efter dem. Vi har visserlige­n ett väldigt starkt lag med massor med landslagss­pelare men Lyon har ett lag som mer eller mindre är fullspäcka­t av världsstjä­rnor. Det märks ute på planen.

Juventus har gått obesegrat genom serie A denna säsong och laget vinner ligan i överlägsen stil. I den italienska cupen är man framme i semifinal där Roma vann första mötet med 2–1.

– Det är säkert i viss mån nyttigt för oss att möta de verkliga giganterna ibland. Det får oss att inse att vi har en bit kvar att gå innan vi kan utmana de allra bästa, säger Hyyrynen via en videolänk från ett sommarvarm­t Turin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland