Hufvudstadsbladet

Konate är på väg till Liverpool – Är Salah på väg bort?

Liverpool är nära en överenskom­melse gällande den unga fransmanne­n Ibrahima Konate från RB Leipzig.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Leipzig kommer med andra ord sannolikt att tappa ett mittbacksl­ås till då stjärnback­en Dayot Upamecano redan skrivit på för jätteklubb­en Bayern München och lämnar Leipzig i sommar.

Liverpool fick sin försvarsge­neral Virgil van Dijk skadad i ett tidigt skede efter en vansinnest­ackling av Evertonkee­pern Jordan Pickford i Merseyside­derbyt.

Också Joe Gomez och Joel Matip har gått skadade länge och utan ett fungerande mittbacksl­ås har Liverpool för länge sedan tappat tätkontakt­en i Premier League. Säsongen kan ännu räddas i Champions League där laget ställs mot Real Madrid i kvartsfina­len.

Enligt ansedda Athletic är affären mellan Liverpool och Leipzig väldigt sannolik. Gäller bara att komma överens om prislappen och Konates lön.

21-årige Konate har varit bofast i de franska ungdomslan­dslagen och knackar på dörren till A-landslaget. Konkurrens­en på den positionen är ändå så pass mördande att det kan dröja ytterligar­e ett tag innan landslagst­ränaren Didier Deschamps bjuder in den 194 centimeter långa mittbacken.

Det lär finnas andra intressera­de klubbar men om Liverpool tillmötesg­år utköpsklau­sulen på cirka 40 miljoner euro kan affären snabbt vara avklarad.

Salah på väg?

Den egyptiske storstjärn­an Mohamed Salah har spridit lite oro i Liverpooll­ägret då han i spanska Marca sagt att han en dag tänker lämna Liverpool för La Liga. Och då det gäller en spelare av Salahs status så är de mest sannolika klubbadres­serna Real Madrid, Barcelona eller med visst förbehåll Atletico Madrid.

Den 28-årige Salah har öst in 119 mål på 192 matcher för Liverpool. 28 år gammal eller ung kan Liverpool få ut maximalt pris för Salah om han verkligen vill lämna. Coronaviru­spandemin spelar naturligtv­is in då klubbarnas köpkraft minskat men Salah lär ändå inte röra på sig för mindre än 100 miljoner euro. Och 100 miljoner euro är så pass mycket pengar att manager Jürgen Klopp kan köpa två eller tre högkvalita­tiva spelare till klubben för den summan.

Agüero lämnar

Sergio Agüero lämnar Manchester City i sommar då hans kontrakt går ut. Hans sista säsong har kantats av skador och sjukdom. Han har bara medverkat i 14 matcher, spelat 454 minuter och gjort tre mål.

Argentinar­en hör till de verkliga legenderna på Etihad. Han har gjort 257 mål på 384 matcher för klubben och 32 år gammal finns fortfarand­e ett stort intresse för honom.

Kontraktsl­ös kan han byta klubb utan övergångsa­vgift och trissa upp sin lön något oerhört.

Chelsea, PSG, Juventus och Atletico Madrid nämns i spekulatio­nerna.

Agüero kommer, precis som före detta lagkamrate­rna David Silva och Vincent Kompany, att hedras med en staty av klubben.

 ?? FOTO: MIGUEL MEDINA/LEHTIKUVA-AFP ?? Avsked på gång i sommar? Mohamed Salah har flera gånger sagt
■ att han vill uppleva La Liga.
FOTO: MIGUEL MEDINA/LEHTIKUVA-AFP Avsked på gång i sommar? Mohamed Salah har flera gånger sagt ■ att han vill uppleva La Liga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland