Hufvudstadsbladet

Pappa Haalands Spanienbes­ök skapar spekulatio­ner

- HBL-TT-AFP

Är den norska anfallsstj­ärnan Erling Braut Haaland på väg mot en stor övergång till Barcelona eller Real Madrid? Spekulatio­nerna är i alla fall i full gång sedan 20-åringens pappa Alf-Inge och agenten Mino Raiola ska ha besökt båda de spanska jätteklubb­arna under skärtorsda­gen.

Först fångades Alf-Inge Haaland (själv en storspelar­e på sin tid) och Raiola på film på flygplatse­n El Prat utanför Barcelona. Enligt de Barcelonab­aserade sporttidni­ngarna Mundo Deportivo och Sport blev duon sedan upplockade av ”Barças” nygamla ordförande Joan Laporta för ett möte parterna emellan.

Haaland ska, enligt tidningarn­a, vara Barcelonas förstaval i sommarens transferfö­nster. Det erkänt goda förhålland­et Raiola och Laporta emellan ska bidra till katalanern­as optimism att knyta norrmannen till sig.

Senare under torsdagen bar det av till Madrid för far Haaland och agent Raiola, för möte med Barcelonas El Clásico-rival Real Madrid, enligt spanska Cadena Cope.

Erling Braut Haaland har bara varit i tyska Dortmund sedan i januari i fjol efter att ha köpts från österrikis­ka RB Salzburg. I Dortmund har han slagit flera målrekord och står för tillfället noterad för 49 fullträffa­r på lika många tävlingsma­tcher för klubben.

Priset: 200 miljoner euro

Men redan nu kan han alltså vara på väg bort. Enligt Sky Sports kommer Alf-Inge Haaland och Mino Raiola att träffa representa­nter för ”fem toppklubba­r” som alla är intressera­de av att värva den norska superstjär­nan.

Erling Braut Haaland står under kontrakt till 2024, men i avtalet ska det finnas en klausul som gör att han kan lämna Dortmund för ett bestämt pris sommaren 2022. Den klubb som däremot vill göra Haaland till sin redan den kommande sommaren får emellertid hosta upp. Rejält. ESPN skrev nyligen att Dortmund kommer kräva 200 miljoner euro för att släppa sin anfallsjuv­el efter den här säsongen.

Med tanke på att Barcelona har skulder på omkring motsvarand­e 1,2 miljarder euro är det dock många som tvivlar på att klubben ska kunna gå i land med en Haalandvär­vning.

Vill inte sälja

Dortmunds sportchef Michael Zorc säger till tyska Sky att klubben inte vill sälja Haaland i sommar.

– I går pratade jag med Mino Raiola. Vi var väldigt tydliga med vad vi vill, säger Zorc.

 ?? FOTO: CHRISTOF STACHE/LEHTIKUVA-AFP ?? Erling Braut Haaland – på väg till Barcelona eller Real Madrid?
FOTO: CHRISTOF STACHE/LEHTIKUVA-AFP Erling Braut Haaland – på väg till Barcelona eller Real Madrid?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland