Hufvudstadsbladet

Sparkades av Fis – vill nu bli ordförande

Internatio­nella skidförbun­det (Fis) sparkade sin generalsek­reterare Sarah Lewis i höstas, av oklar anledning. Nu kandiderar hon till ordförande.

- INGELA AHLBERG/TT

Kanske är skälet till att Lewis fick sparken att hon visat intresse för att kandidera till ordförande­posten efter Gian-Franco Kasper som avgår efter 33 år. Norska Nettavisen skriver att det framkommit att inte alla i Fis-ledningen tyckte om att Lewis planerade att kandidera som ordförande. Själv säger hon: – Jag kan inte svara på det, den frågan får du ställa till Fis, säger Lewis till Nettavisen.

Officiellt hette det ”brist på förtroende” för Lewis.

– Men ingen hade informerat mig om att det fanns några anklagelse­r eller problem, säger Lewis.

Hon säger nu att det trots det plötsliga och bittra avskedet från skidförbun­det ändå var ett enkelt val att ställa upp som ordförande­kandidat.

– Jag har fått så många stöttande och uppmuntran­de ord, säger brittiskan som också menar att hon inte känner något agg till Fis och hon pratar varmt om de tidigare kollegorna som hon hoppas få samarbeta med igen.

– Jag har inga problem att jobba med dem i framtiden. Det som hände ändrar ingenting, säger Lewis.

Det är inte Storbritan­nien som hon kandiderar för, utan Belgien.

Det brittiska skidförbun­det hade redan ställt sig bakom Johan Eliash, den svenske ägaren och vd:n för skidmärket Head, som bor i London sedan länge.

De övriga kandidater­na är Mats Årjes, ordförande i Sveriges olympiska kommitté och vice ordförande i Fis, samt schweizare­n Urs Lehmann.

Den 4 juni är det tänkt att det internatio­nella skidförbun­det ska välja ny ordförande.

 ?? FOTO: AP / TERJE PEDERSEN ?? Sarah Lewis, tidigare generalsek­reterare i Internatio­nella skidförbun­det,
■ vill nu bli ordförande.
FOTO: AP / TERJE PEDERSEN Sarah Lewis, tidigare generalsek­reterare i Internatio­nella skidförbun­det, ■ vill nu bli ordförande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland