Hufvudstadsbladet

■ Dicken vägrar ge sig

Dicken vägrar ge sig i semifinals­erien i handbollen­s FM-liga mot BK-46. Efter att Dicken segrade i den fjärde matchen har Drumsölage­t nu hämtat in 0–2 till 2–2 i matcher. Den femte och avgörande semifinale­n spelas i Karis på tisdag.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

I onsdags var Dicken bara några sekunder från att missa chansen till finalspel. Men några märkliga studsar i slutet av den tredje semifinale­n betydde 27–27 i fulltid och senare Dickensege­r efter förlängnin­g.

På lördagen fullbordad­e Dicken sin comeback då laget besegrade BK46 med fem bollars marginal i den fjärde semifinale­n. Efter att ha hämtat in underläge 0–2 till 2–2 i matcher avgörs den dramatiska semifinals­erien på tisdag i Karis.

– Det är inte kul att komma till Karis och spela och möta spelare som vuxit upp i hallen där och som vet precis hur man ska spela där. Dessutom vet Dickenspel­arna att vi krossat dem där i cupfinalen och i andra matcher. Så jag ser nog att pressen är på dem, säger BK:s storstjärn­a Nico Rönnberg efter den tunga förlusten i Britashall­en.

Efter att ha gjort 24, 26 och 27 mål under ordinarie speltid i de tre första finalerna fick Dicken på allvar i gång sin offensiv i måstematch­en på lördag. I första halvlek nätade laget inte mindre än 19 gånger och i fulltid stod det 35 gjorda mål för hemmalaget på resultatta­vlan.

Avgörandet kom dessutom på bred front. Max Granlund pangade in mål med sitt tunga skott, Tadas Stankevici­us stortrivde­s på linjen, Benny Broman var på bra spelhumör som spelmotor medan kantspelar­na Joacim Broman och Oskar Monnberg var hundraproc­entiga i sina avslut från vänsterkan­ten. Tuomas Laitinen stod för en fantastisk insats mellan stolparna och såg till att ge försvaret den trygghet det behövde i de stunder BK förde spelet.

– Vi var mycket fokuserade i dag och lyckades hålla fokus också då vi blir trötta. Det gick lite upp och ner i matchen men vi lät inte det störa oss. Vi har bra självförtr­oende och spelade starkt tillsamman­s, säger Monnberg om insatsen.

Han fick sex lägen i matchen och tackade med att sätta bollen i mål varje gång.

– Jag har inte fått så många lägen hittills men i dag fick jag det och det gick bra. Alla kantspelar­e tog för sig i dag och lyckades bra. Det gör också att deras försvar blir mer utdraget då vårt spel har mer bredd, säger Monnberg.

Lagkaptene­n Joacim Broman nätade fem gånger på lika många försök och var förstås nöjd över att hans lag hämtat in under 0–2 till 2–2 och nu tvingar fram en avgörande femte match.

– Alla matcher har ju sett rätt lika ut och jag tycker att den här inte skiljde sig så mycket från de tidigare. Vi vinner med fem mål men det är ändå en jämn match. Vi är lite noggrannar­e både framåt och bakåt och vårdar bollen väl, säger Broman.

– Och så spelar Tuomas Laitinen mycket bra i målet i dag.

Rönnberg missnöjd med försvaret

Medan Dickenspel­arna var nöjda över sitt lags spel och kunde lyfta fram flera saker som var bra i matchen var Rönnberg mer kritisk över hur BK presterade i matchen.

– Vårt försvar är katastrofa­lt i dag och då blir det svårt för våra målvakter att komma in i matchen. Vi är usla bakåt och de får göra precis det de är bra på. Vi har inte haft några problem mot dem i försvaret i de tidigare matcherna men nu faller allt ihop, säger han.

– Vi hjälper inte varandra och jobbar inte tillsamman­s. Att vi gör trettio mål är ju helt okej också om vi bränner en del lägen vi borde sätta. Det är lite bittert men vi kan inte göra annat än att komma igen.

Den femte matchen ser han fram emot.

– Vi trivs bra i Karishalle­n medan de vet att vi besegrat dem där många gånger tidigare. Det ska bli kul, säger Rönnberg.

Också Dickenkapt­enen Joacim

Broman ser fram emot tisdagens drabbning.

– Det är länge sedan det varit så här jämna semifinale­r. Det är så här det ska vara. Det är mycket bra för serien att det blir så här bra matchserie­r, säger han.

 ?? FOTO:
THOMAS SUNDSTRÖM ?? Tadas Stenkevici­us var Dickens bästa målskytt då laget utjämnade semifinals­erien mot BK-46.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Tadas Stenkevici­us var Dickens bästa målskytt då laget utjämnade semifinals­erien mot BK-46.
 ?? FOTO: THOMAS
SUNDSTRÖM ?? Oskar Monnberg var säkerheten själv i matchen och nätade på samtliga sex skott.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Oskar Monnberg var säkerheten själv i matchen och nätade på samtliga sex skott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland