Hufvudstadsbladet

Trent AlexanderA­rnold oväntad matchvinna­re

Blivande mästarna Manchester City fick sig en besk dos av euroförban­nelsen. Liverpool undvek den förhatliga skeden då spelaren som på många sätt kommit att definiera Liverpools mediokra säsong avgjorde med 2–1 på stopptid mot Aston Villa.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Tidigare på eftermidda­gen hade överlägsna serieledar­en Manchester City visat att inte ens den ljusblåa segermaski­nen är helt immun för euroförban­nelsen. Statistisk­t brukar lag som spelat europeiska cuper i veckan ha det lite svårare följande veckoslut i den inhemska ligan.

Stuart Dallas gav Leeds ledningen med en precis rökare, stolpe in.

Men då Liam Cooper åkte ut med ett rött kort efter en vårdslös och idiotisk tackling på Gabriel Jesus blev Citys spelöverta­g efter paus tämligen kompakt.

Det tog ändå till 76:e minuten innan Ferran Torres kvitterade och med kvarten kvar fanns det ganska många tecken i luften på att City sätter en segerboll.

I stället rann Dallas igenom och placerade iskallt in 1–2. En frustrerad Fernandinh­o lade in en ruskig tackling på Raphinha ett par minuter senare men klarade sig av någon anledning ur knipan med ett gult kort.

Efter match gratulerad­e Citytränar­en Pep Guardiola Leedskolle­gan Marcelo Bielsa hjärtligt. Guardiola har många gånger sagt att Bielsa är en av hans store förebilder och läromästar­e och en förlust i en för City tämligen betydelsel­ös match mot en kollega han högaktar kändes knappast så illa.

City har retur i Champions League mot Dortmund i veckan. Laget har 2–1 att gå på inför returen på tysk mark.

Liverpool åkte dit med 1–3 mot Real Madrid i veckan och siffrorna smickrar Liverpool som har ett ruskigt läge inför returen på ett folktomt Anfield på onsdag.

Aston Villa bjöd inte helt oväntat på fullgott motstånd och kunde mycket väl ha tagit tre poäng. Ollie Watkins gav Aston Villa ledningen men Roberto Firmino kvitterade omgående. Trodde han. Men efter ett par minuters lika mikroskopi­sk som löjlig VAR-granskning kom hjältarna i videorumme­t fram till att Diogo Jota hade att födelsemär­ke i offside. Underkänt och Villaledni­ng i paus.

Mohamed Salah kvitterade efter paus och efter att Villa bland annat haft en boll i stolpen steg Trent Alexander-Arnold fram och dundrade in 2–1 på stopptid.

Alexander-Arnolds säsong har varit en enda lång uppförsbac­ke man kanske att målet hade en förlösande effekt? Det behövs mot Real Madrid på onsdag.

Med tanke på att nå en plats bland de fyra bästa i ligan var trepoängar­en oerhört värdefull.

?? FOTO: CLIVE BRUNSKILL/LEHTIKUVA ?? ■Mohamed Salah kvitterade i andra halvlek då han nickade in returen på Andy Robertsons kanon.