Hufvudstadsbladet

Oksanen ställer inte upp i kommunalva­let

- HBL-SPT

Kimitoöns långvariga fullmäktig­eledamot Michael Oksanen avsäger sig sin kandidatur i kommunalva­let på grund av oklarheter i hans arbete som generalsek­reterare för Pohjola-Norden. Oksanen har varit ledamot i Kimitoöns kommunfull­mäktige de senaste åtta åren. Han var nominerad på Svenska folkpartie­ts lista även i år.

Oksanen uppger i ett pressmedde­lande att han avsäger sig sin kandidatur på grund av de oklarheter som han utreds för. Han vill inte kommentera ärendet mer än så.

En specialrev­ision pågår för tillfället för att reda ut de oegentligh­eter som Michael Oksanen misstänks för. Det handlar bland annat om bilförmåne­r som har tagits ut utan tillstånd och obefogade kilometere­rsättninga­r på flera tusen euro. Pohjola-Norden finansiera­s nästan uteslutand­e med skattemede­l. Ghita Edmark, som är ordförande för SFP:s lokalavdel­ning i Kimitoön, säger att hon har full förståelse för Oksanens beslut. Hon säger att den senaste tidens händelser kring specialrev­isionen har tagit stor plats, när man i stället borde ha fokuserat på kommunalva­let.

Bad ni Michael Oksanen säga upp sin kandidatur eller gjorde han det självmant? – Han har kommit fram till det här helt själv. Vi har hela tiden sagt från lokalavdel­ningen att vi inväntar resultatet från specialrev­isionen och sedan för vi diskussion­er när vi har alla kort på bordet. Han har gjort det här valet helt själv och det har han all rätt att göra.

Edmark hoppas att händelsern­a varken ska påverka lokalavdel­ningen eller moderparti­et.

– Det här är en personlig händelse för en av våra kandidater och jag hoppas människor kan skilja på person och parti.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland