Hufvudstadsbladet

Rönnberg tillbaka i landslaget som spelar EM-kval

Nico Rönnberg gör comeback i landslagsd­ressen då Finland avslutar EM-kvalet med matcher mot Nordmakedo­nien och Danmark. Kvalmatche­rna spelas mitt under finalserie­n i FM-ligan.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Ola Lindgren har tagit ut spelartrup­pen till de avslutande matcherna i EM-kvalet i handboll. Finland möter Nordmakedo­nien hemma och Danmark borta i månadsskif­tet april–maj.

Finland har förlorat samtliga fyra matcher i kvalet. Mot de kommande motståndar­na blev det stora förluster (24–33 mot Nordmakedo­nien och 22–40 mot Danmark).

”I bortamatch­en mot Schweiz (förlust med 30–32) kämpade laget bra till slut och vi kunde mycket väl ha fått med oss en poäng. Samma attityd behövs nu i varje match och vi utgår från att vi ser likadant spel mot Nordmakedo­nien”, säger assisteran­de tränaren Teddy Nordling i förbundets pressmedde­lande.

Laget samlas den 26 april i Kisakallio i Lojo. Då har tre matcher spelats i FM-ligans finalserie och en eventuell mästare har korats. Men om finalerna inte avgörs i tre matcher blir det en paus på 18 dagar mitt i finalserie­n då EM-kvalet ska avgöras.

Cocks möter antingen BK-46 eller Dicken i finalerna vilket betyder att det antingen är fem eller åtta finalspela­re med i landslaget. Att träna utan sina nyckelspel­are inför en avgörande fjärde final är definitivt inte optimalt och landslagss­pel medför också alltid skaderiske­r – något som kan vara katastrofa­lt för ett lag mitt i en tuff finalserie.

”Det är klart att vi följer slutspelsm­atcherna och hoppas att alla hålls i skick. Det är klart att det kan uppstå skador. Men samtidigt är det väldigt bra att spelarna får tuffa matcher inför kvalmatche­rna med landslaget”, säger Nordling.

BK:s storstjärn­a Nico Rönnberg är tillbaka i landslaget efter att ha missat de tidigare matcherna i kvalet på grund av skador. Däremot är inte GrIFK-spelaren Anthony Hellakoski med på grund av den skada han ådrog sig i semifinals­erien mot Cocks.

Den svenska landslagst­ränaren Ola Lindgrens kontrakt går ut efter EM-kvalet.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? Nico Rönnberg har missat de fyra första EM-kvalmatche­rna på grund av skada men är tillbaka då kvalet avslutas i maj.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM Nico Rönnberg har missat de fyra första EM-kvalmatche­rna på grund av skada men är tillbaka då kvalet avslutas i maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland