Hufvudstadsbladet

Frekvent urinering?

Antalet toalettbes­ök per dygn ökar vanligtvis med åldern. Det är naturligt, men det kan vara irriterand­e i vardagen. Speciellt på natten.

-

Är du man som är mitt i livet eller äldre, så har du kanske också upplevt hur vattenkast­ningen har förändrat sig genom ditt liv. Det är en helt naturlig åldersförä­ndring och normalt ganska ofarlig.

Ändå är det en av de små skavanker som du som en mogen man kanske önskar att du kunde få lindring med. Och det kan du faktiskt. Nu introducer­ar Wellvita den nyutveckla­de produkten Prostabona Plus med växtbasera­de ingrediens­er för urinering och prostatafu­nktion.

En växande ”kiwifrukt”

Prostatan - även känd som blåshalskö­rteln - är en körtel med samma storlek och form som en liten ”kiwi”. Den finns i den nedre delen av bäckenet hos pojkar och män. Man märker vanligtvis bara av den senare i livet.

Prostata växer gradvis med åldern och normalt har alla män en större prostata när de fyller 65 år än när de var 25 år. Det är alltså ett helt vanligt tillstånd som är ofarligt*, men man kan i och med detta uppleva förändring­ar i samband med urineringe­n.

Normal prostatafu­nktion och normal vattenkast­ning

Prostabona Plus är ett kosttillsk­ott för män som gärna vill upprätthål­la en normal prostatafu­nktion och understödj­a en normal urinering. Produkten är producerad som extrakttab­letter, där linfrön kombineras med fänkålsfrö­n.

Linfrön understödj­er en normal prostata hos mogna män, medan fänkålsfrö­n bidrar till normal urinering och urinutsönd­ring.

Tablettern­a innehåller också zink, vitamin E och selen. Zink medverkar till att upprätthål­la en normal testostero­nnivå i blodet, medan vitamin E och selen skyddar cellerna från oxidativ stress.

Som en extra bonus bidrar selen till normal bildning av spermier, medan zink bidrar till normal fertilitet och reprodukti­on.

*Problem med urineringe­n kan bero på sjukdom som bör behandlas av en läkare. Om du upplever stora svårighete­r och/eller om dina problem förvärras rekommende­rar vi att du uppsöker läkare.

 ??  ??
 ??  ?? Prostatan som ligger i nedre delen av bäckenet, märker man vanligtvis först av senare i livet.
Prostatan som ligger i nedre delen av bäckenet, märker man vanligtvis först av senare i livet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland