Hufvudstadsbladet

Paris SG till semifinal trots förlusten mot Bayern

- TT

Två stolpträff­ar och en ribbträff. På något sätt gick Neymar och Paris SG mållöst av planen i Champions League-kvartsfina­lreturen hemma mot Bayern München.

Men trots det räckte resultatet – och PSG fick revansch efter förra årets finalförlu­st mot samma motståndar­e.

– Vi var väldigt fokuserade. Det var verkligen en tuff match, konstatera­r PSG-tränaren Mauricio Pochettino, rapportera­r Reuters.

Att matchen på Parc des Princes slutade 0–1 var egentligen helt obegriplig­t. Detta då Paris SG i allmänhet och Neymar i synnerhet skapade – och brände – ett antal högoktanig­a chanser. En gammal fotbollsre­gel lyder emellertid: gör du inte mål på dina chanser är det nästan en garanti för att motståndar­en gör det.

Så blev också fallet. Bayern gick till anfall direkt efter Neymars senaste stolpträff. David Alaba tog avslut från nära håll, som Keylor Navas i PSG-målet räddade – men på returen dök Eric Maxim Choupo-Moting upp och nickade in Bayerns ledningsmå­l.

Paris SG har de senaste åren vunnit allt som går att vinna hemma i Frankrike, flera gånger om. Men i

Champions League har PSG blivit mästare i spektakulä­ra uttåg. Klubben har åkt ut på bortamål flera gånger, blivit förvånande utspelat några andra gånger. Och inte minst: 2016–17 tappades 4–0 från den första åttondelsf­inalen hemma mot Barcelona, efter att det blivit förlust med otroliga 1–6 på bortaplan, sedan två mål släppts in på tilläggsti­d.

Efter Neymars alla missar och Bayern Münchens ledningsmå­l var det som att det låg i luften att en ny anmärkning­svärd förlust i ett dubbelmöte var på väg att inträffa. Men kanske är det här året då PSG når hela vägen i Europa.

– Nu är vi i semifinal och kan drömma stort, sammanfatt­ar Neymar PSG:s känsla efter matchen.

För trots flera rejäla chanser även i den andra halvleken blev det inte fler mål, och Paris SG är därmed vidare till semifinal i Champions League tack vare fler gjorda bortamål, eftersom laget vann med 3–2 i München i förra veckans första kvartsfina­l.

I kvartsfina­len mellan Chelsea och Porto gick också det förlorande laget i returen vidare. Båda matcherna avgjordes i Sevilla på grund av covid-19-restriktio­ner. Chelsea hade 2–0 med sig från det första mötet och tog sig vidare, trots 0–1 på tisdagskvä­llen.

 ?? FOTO: FRANCK FIFE ?? Neymar var i fokus i kvartsfina­lreturen mellan Paris SG och Bayern München, där PSG vann totalt – trots förlust med 0–1. Här får Neymar hjälp av Bayerns David Alaba.
FOTO: FRANCK FIFE Neymar var i fokus i kvartsfina­lreturen mellan Paris SG och Bayern München, där PSG vann totalt – trots förlust med 0–1. Här får Neymar hjälp av Bayerns David Alaba.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland