Hufvudstadsbladet

Bayern har Chelsea på fall

Tinja-Riikka Korpelas exklubb Bayern München har kopplat greppet i Champions Leaguesemi­finalen mot Chelsea. Svenska Hanna Glas blev stor segerregis­sör med både drömmål och assist.

- HBL-TT

Det var upplagt för en blågul duell i den första Champions Leaguesemi­finalen mellan Chelsea och Bayern München.

Och det var till slut Hanna Glas som gick vinnande ur striden.

Svenskan fixade ledningsmå­let redan i den tolfte minuten när hon skickade in ett inlägg som Sydney Lohman satte dit.

Chelsea kom tillbaka och kvitterade på en frispark från norska Guro Reiten som Melanie Leupolz prickade in med pannan.

Men när matchklock­an tickade upp mot en timmes spel klev Glas fram på nytt. Svenskan avancerade längs högerkante­n och letade någon att spela, men alternativ­en var få. Då avlossade hon sin egen kanon och skruvade in 2–1-målet som räckte hela vägen till seger.

– Jättekul faktiskt. Det kunde inte blivit bättre, säger Glas till Fotbollska­nalen.

– Vi har gett oss själva ett väldigt bra utgångsläg­e, men vi vet också att det kommer bli en väldigt tuff andra match och vi måste vara 100 procent fokuserade, för vi vet hur skickliga de är.

Efter matchen hyllades hon av Bayern-tränaren Jens Scheuer.

– Hanna visar er att hon kunde göra mål med vänstern, jag har underskatt­at henne lite, säger Scheuer

enligt Washington Post.

Den andra semifinale­n mellan Paris Saint-Germain och Barcelona blev en jämn historia som slutade 1–1 efter två tidiga mål.

Barcelonas Jenifer Hermoso skickade in ledningsmå­let i den 13:e minuten, men bara åtta minuter senare kunde PSG:s amerikansk­a försvarare Alana Cook utjämna för det franska laget.

Returmöten­a spelas 2 maj. I potten finns två platser till Champions League-finalen som spelas på Gamla Ullevi i Göteborg den 16 maj.