Hufvudstadsbladet

Nagelsmann kommentar till Bayern: ”Med tungt hjärta”

Julian Nagelsmann lämnar RB Leipzig efter säsongen. Den 33-årige fotbollstr­änaren är klar för rivalen Bayern München.

-

Då tungviktar­en Bayern München knackade på dörren spelade det helt enkelt ingen roll att Julian Nagelsmann, en av fotbollsvä­rldens högst aktade unga tränare, stod under kontrakt.

Från och med den 1 juli flyttar han därför från Leipzig till München och tar över tränarsyss­lan efter Hansi Flick, som enligt Bayern valt att bryta sitt kontrakt trots två år kvar på avtalet.

Tidernas dyraste

"Jag lämnar RB Leipzig med tungt hjärta. Här tränar jag ett fantastisk­t lag i en klubb som erbjuder alla möjlighete­r och de bästa förutsättn­ingarna för att nå framgång", säger Julian Nagelsmann till RB Leizpigs hemsida.

"Leipzig är något speciellt – och ändå lämnar jag. Jag har aldrig gjort någon hemlighet av att jag lockas av tränarposi­tionen i Bayern München och att jag gärna skulle ta jobbet om en sådan unik möjlighet uppstod.

Att RB Leipzig släpper sin guldklimp trots att han står under kontrakt stavas naturligtv­is: pengar.

Enligt tyska fotbollsma­gasinet Kicker har Leipzig krävt cirka 25 miljoner euro för att gå med på en övergång. Det skulle i så fall vara fotbollens dyraste tränaröver­gång genom tiderna.

"Naturligtv­is tecknade vi ett långtidsko­ntrakt som inte inkluderad­e ett scenario där han lämnar klubben. Men Julians starka önskan att få coacha FC Bayern fick oss att, efter intensiva diskussion­er, öppna dörren om vissa villkor uppfylldes", säger RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff.HBL-TT-AFP

 ?? FOTO: CHRISTOF STACHE/
LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Julian Nagelmann ersätter Hansi Flick i Bayern.
FOTO: CHRISTOF STACHE/ LEHTIKUVA-AFP ■ Julian Nagelmann ersätter Hansi Flick i Bayern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland