Hufvudstadsbladet

GLADA FÄRGER SIDA VID SIDA MED SMYCKEN I TIDLÖS DESIGN

Våren är traditione­llt smyckesför­säljningen­s högsäsong. Då vi i år förhoppnin­gsvis samlas till festlighet­er igen har man på anrika urmakar- och guldsmedsf­öretaget Lindroos mycket att se fram emot.

-

– Smycken köps ofta till viktiga livshändel­ser, till situatione­r man vill komma ihåg.Att samtidigt som vi säljer smycken få vara med och skapa minnen känns förstås väldigt roligt, säger företagets representa­nt Tanja Keisu-Mäkinen.

På Lindroos har man i vår dessutom glädjen att kunna presentera ett förstärkt smyckesutb­ud. Smycken av egen design är visserlige­n något man kunnat erbjuda sina kunder även tidigare, men numera som ett eget varumärke under namnet Lindroos Collection.

– Den egna kollektion­en är något vi lanserat på önskemål av kunderna.De har frågat efter det och vi har lyssnat.

Mera färg

Den egna kollektion­en består i nuläget av tre olika serier – Lindroos Classic, som liksom namnet antyder är inriktad på smycken av det mer klassiska snittet, samt serierna Happy Life och Fancy Colours där färgade stenar såsom topas, ametist och safir ses i huvudrolle­rna.

– Färgade stenar är något man ser mycket av i smycken just nu. Kanske man söker efter lite mer glädje och lekfullhet? Å andra sidan är klassiker alltid efterfråga­de, i synnerhet då det gäller förlovning­soch vigselring­ar, säger Tanja Keisu-Mäkinen.

Personlig prägel med proffshjäl­p

Smyckena i Lindroos Collection är designade av juvelerare­n Markku Malk och hans pappa Veijo som varit betrodda samarbetsp­artners för Lindroos sedan 1975. Markku har lärt sig hantverket som lärling i sin pappas verkstad och tar sig an designuppd­ragen med stor yrkesstolt­het.

– Jag vill framställa smycken som ger glädje åt sina bärare och i mitt arbete förena traditione­lla arbetsmeto­der med modern formgivnin­g, kvalitet och hederligt hantverk, säger han.

Det är också Markku Malk som Lindroos kunder kan stämma träff med då de vill låta designa ett unikt smycke eller reparera eller göra om ett gammalt.

Intresset för unika smycken har ökat, inte minst bland män i alla olika åldrar.

– Många har egna idéer som de med planerings­hjälp från experten vill förverklig­a och den vägen få en verkligt personlig accessoar, säger Tanja Keisu-Mäkinen.

Stöd till Cancerfond­en

Till smycken av Lindroos egen design hör även halsbandet ”Pisara minussa” som ingick i Rosa bandet kampanjen 2020. Halsbandet finns fortfarand­e till försäljnin­g och 10 procent av intäkterna går till Cancerfond­ens insamling.

– Halsbandet har varit mycket populärt och kommer att få fortsättni­ng.Vi har beslutat delta i årets insamling med ett nytt smycke, säger Tanja Keisu-Mäkinen.

Hållbar gåva

Samtliga smycken i Lindroos Collection hittas i den i fjol öppnade butiken i Kämp Gallerian. Utvalda delar säljs i nätbutiken samt i butiken vid Alexanders­gatan.

Har ni några tips till den som planerar köpa ett smycke som gåva?

–Var modiga och våga satsa på lite mera färg! Smycken med färgade stenar ger ett exklusivt intryck och passar även den som har en lite mindre budget, säger Tanja Keisu-Mäkinen.

Att satsa på kvalitet slår heller aldrig fel.

– Ett smycke av bra kvalitet kan gå från en generation till en annan, antingen såsom det är eller så att den nya ägaren gör om smycket enligt eget tycke och smak. Material av god kvalitet går alltid att återanvänd­a och är därmed också ett hållbart val.

Också bland Lindroos nyproducer­ade smycken är det i stor utsträckni­ng återanvänt guld som gäller. Hållbarhet­stänket sträcker sig även till diamantern­a som förutom att vara GIA-certifiera­de är ansvarsful­lt utvalda.

För tillfället erbjuder Lindroos sina kunder private shopping-möjlighet som kan bokas båda inom och utanför normala öppethålln­ingstider.

 ?? ?? Smyckena i Fancy Colours-serien är alla handgjorde. Vill man ha sin alldeles egna färgpalett går det att förverklig­a i samarbete med Lindroos juvelerare.
Smyckena i Fancy Colours-serien är alla handgjorde. Vill man ha sin alldeles egna färgpalett går det att förverklig­a i samarbete med Lindroos juvelerare.
 ?? ?? Lindroos Kämp Galleria öppnade i fjol och betjänar med ett högklassig­t utbud.
Lindroos Kämp Galleria öppnade i fjol och betjänar med ett högklassig­t utbud.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland