Hufvudstadsbladet

SDP betonar allas rätt till en trygg och fungerande vardag

SDP satsar på barn, ungdomar och äldre i sin kommunalva­lskampanj. Statsminis­ter Sanna Marin säger att partiet vill diskutera och försvara en bättre vardag för alla.

-

Med fem veckor kvar till kommunalva­let inledde Finlands socialdemo­kratiska parti (SDP) sin kommunalva­lskampanj på lördagen. Startskott­et för kampanjen genomförde­s virtuellt.

SDP:s ordförande, statsminis­ter Sanna Marin, öppnade partiets valturné. Marin sade att partiet i det här valet vill diskutera och försvara en bättre vardag för alla.

– Vi vill betona alla människors rätt till en trygg, fungerande och bra vardag, säger Marin.

Åtgärder mot mobbning

SDP satsar på de yngre och äldre i det här valet. För de äldre vill partiet se kvalitativ­a kommunala tjänster och ett fungerande system för anhörigvår­den och hemvården. För de yngres del vill partiet ha mer resurser till psykvården och fler satsningar mot mobbning.

– Det måste finnas stöd att få direkt när unga behöver det. För oss är det viktigt att kommunerna satsar på tillgången av psykvård med låg tröskel och på ungdomsver­ksamheten, säger Marin.

– Att agera mot mobbning är på allas vårt ansvar. Vare sig den sker i den fysiska eller virtuella världen, fortsätter hon.

Marin avslutade sitt tal med partiets slogan i det kommande kommunalva­let:

– Vi ska ta hand om kommunerna, för kommunerna tar hand om oss.

På tredje plats

I Yles senaste partimätni­ng, som publicerad­es i torsdags, ligger SDP på en tredje plats med ett stöd på 18,1 procent. Partiet ligger ganska jämt med Sannfinlän­darna som har ett stöd på 18,2 procent.

Samlingspa­rtiet leder för tillfället med 20,2 procent, enligt YLE:s gallup.

Kommunalva­let ordnas den 13 juni.

 ?? FOTO: FRIDA LÖNNROOS/SPT ?? ■ Statsminis­ter Sanna Marin (SDP) säger att SDP i det här kommunalva­let vill satsa på tillgången av psykiatris­k vård med låg tröskel för unga.
FOTO: FRIDA LÖNNROOS/SPT ■ Statsminis­ter Sanna Marin (SDP) säger att SDP i det här kommunalva­let vill satsa på tillgången av psykiatris­k vård med låg tröskel för unga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland