Hufvudstadsbladet

SFP har förvandlat­s till ett vänsterpar­ti

- MIKAEL NYBERG Grankulla

VÅRDREFORM­EN I HS kandidatte­st placerade sig SFP i Grankulla på den socialisti­ska sidan utifrån kandidater­nas svar på tidningens frågor. I Grankulla!

I och för sig är ju detta helt i linje med att sitta med i den nuvarande regeringen som på inget sätt döljer sina mål att höja skatter, ytterligar­e öka det redan huvudlösa antalet tjänstemän och öka landets skuldsättn­ing. Strategin är ju genialisk, man lånar/tar andras pengar med vilka man sedan köper väljarnas röster…

Hur har det kunnat gå så här för SFP:s del?

SFP har traditione­llt värnat om en stabil ekonomi men nu är man med och skapar tilläggsko­stnader och onödiga administra­tiva organisati­oner i en vårdreform i ett läge där de offentliga finanserna redan gått back mera än 5 miljarder euro per år i långt över 10 år! Någon annan motivering för detta än att detta nu bearbetats så länge att även ett dåligt slutresult­at måste accepteras, har inte presentera­ts.

I samband med den i sig totalt misslyckad­e reorganise­ringen raseras ekonomin i huvudstads­regionens kommuner då finansieri­ngen delvis är baserad på ytterligar­e överföring­ar till andra landskap.

Att nu i kommunalva­let be om fortsatt fullmakt att sköta kommunens ekonomi och andra funktioner när samma personer från Helsingfor­s till Kyrkslätt sitter i riksdagen och raserar sina kommuners ekonomi är groteskt!

Det finns ännu en möjlighet, rösta omkull vårdreform­en och fäll regeringen!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland