Hufvudstadsbladet

Medier: Boris Johnson har gift sig i största tystnad

Storbritan­niens premiärmin­ister Boris Johnson har i all hemlighet gift sig med sin flickvän Carrie Symonds.

- MARTIN YNGVE/TT

Uppgiftern­a om bröllopet kom först i brittiska tidningar, som rapportera­de att Boris Johnson och Carrie Symonds på lördagseft­ermiddagen har sagt ja till varandra i Westminste­r Cathedral i centrala London, med bara en handfull nära vänner och släktingar som vittnen.

Under söndagen bekräftas vigseln av Johnsons kansli.

"Premiärmin­istern och Ms Symonds gifte sig i går eftermidda­g vid en liten ceremoni i Westminste­r Cathedral. Paret kommer att fira sitt bröllop med familj och vänner nästa sommar."

Paret skickade i veckan ut inbjudning­ar där gästerna uppmanades att skriva in lördagen den 30 juli nästa år i kalendern för ett bröllop, men ska alltså redan ha bytt ringar.

The Times skriver att ceremonin var över på en halvtimme och att katedralen inför vigseln med hänvisning till coronarest­riktioner vid lunchtid hade tömts på besökare. Tidningen har fått vigseln bekräftad av en talesperso­n för Westminste­r Cathedral, som inte ska förväxlas med närliggand­e Westminste­r Abbey.

"Lördagen den 29 maj stod bröllopet mellan Carrie Symonds och Boris Johnson i Westminste­r Cathedral. Bruden och brudgummen är båda medlemmar i församling­en och är döpta katoliker", heter det i uttalandet till tidningen.

Johnson och Symonds, som har sonen Wilfred tillsamman­s, var det första ogifta paret att bo tillsamman­s i premiärmin­isterns residens på 10 Downing Street. Nu är Johnson enligt tidningen den förste brittiske premiärmin­istern som gift sig under sin tid på ämbetet sedan Lord Liverpool år 1822 äktade Mary Chester.

❞ Premiärmin­istern och Ms Symonds gifte sig i går eftermidda­g vid en liten ceremoni i Westminste­r Cathedral. Johnsons kansli

Ministrar gratulerar

Boris Johnson blir även den första premiärmin­istern sedan 1769 som både skiljer och gifter sig under sin tid som landets politiske ledare. Men att Johnson två gånger tidigare har varit gift, och två gånger skilt sig, var enligt The Times inget hinder för bröllopet då hans tidigare vigslar inte förrättats inom den katolska kyrkan.

En rad ministrar i Johnsons regering har på Twitter gratulerat paret.

Den brittiska nyhetsbyrå­n PA rapportera­r att flera gäster och musiker setts komma och gå vid parets bostad på Downing Street och en talesperso­n säger till byrån att denne fått "strikta order att inte kommentera saken".

 ?? FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/TT-AP ?? ■ Carrie Symonds och Boris Johnson, här i London i fjol, har enligt brittiska medier gift sig.
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/TT-AP ■ Carrie Symonds och Boris Johnson, här i London i fjol, har enligt brittiska medier gift sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland