Hufvudstadsbladet

Silly Season-rykten just nu

Sommaren är övergångar­nas förlovade tid i toppfotbol­len. Agenterna gnuggar händerna av vällust. Här några av de hetaste ryktena för tillfället.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Cristiano Ronaldo mot Paul Pogba

Juventus gör sig gärna av med Cristiano Ronaldo. Inte på grund av att CR7 inte skulle leverera (han vann skytteliga­n i serie A) utan för att bli av med portugisen­s monstenlön på miljonen i veckan.

Manchester United vill gärna ha tillbaka Ronaldo till Old Trafford och är beredda att ge ojämne Paul Pogba i utbyte. Pogba var utmärkt i Juve under Massimilia­no Allegris styre och då den sistnämnde verkar vara på väg tillbaka kunde affären faktiskt bli av.

Harry Kane mot Gabriel Jesus

Harry Kane blickar mot större klubbar då chansen att tävla om titlar är ytterst begränsad i Tottenham. Manchester City och Pep Guardiola har länge varit på jakt efter den engelska landslagss­tjärnan. Gabriel Jesus kunde gå i andra riktningen. I så fall skulle City ännu vara tvunget att punga ut med cirka 50 miljoner euro för Kanes tjänster.

Sergio Agüero och Georginio Wijnaldum

Bådas kontrakt går ut och båda verkar vara på glid till FC Barcelona. Wijnaldum har inte kommit överens om en förlängnin­g med Liverpool medan Agüero och City redan tidigare kommit överens om att gå skilda vägar. Holländare­n känns som en bra värvning, Agüeros skadebenäg­enhet gör honom till en chansning.

Erling Håland

Dortmundst­järnan är rubrikerna­s man och intresset finns i båda Manchester­lägren. Prislappen på 150 miljoner euro kan dock vara avskräckan­de.

I Citys fall beror det på om en eventuell Kaneaffär blir av. I Uniteds fall om de amerikansk­a ägarna vill öppna plånboken.

Också Real Madrid är intressera­de och har en del spelare man kan tänkas ge i utbyte.

 ?? FOTO: MIGUEL MEDINA/LEHTIKUVA ?? ■ Återvänder Cristiano Ronaldo till Manchester United?
FOTO: MIGUEL MEDINA/LEHTIKUVA ■ Återvänder Cristiano Ronaldo till Manchester United?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland