Hufvudstadsbladet

”Som statsminis­ter vill jag koncentrer­a mig på annat men det här ska redas ut”

Måltidsers­ättningarn­a har nått stora proportion­er. Statsminis­tern betalar nu själv sina frukostar.

- CATARIINA SALO/SPT

Statsminis­ter Sanna Marin (SDP) säger i MTV3:s morgonsoff­a att uppståndel­sen kring statsminis­terns måltidsers­ättningar behöver utredas. För tillfället väntar man på Skatteförv­altningens utlåtande.

– Diskussion­en har fått ganska stora proportion­er i allmänhete­n, speciellt med tanke på att man vetat om det här förfarande­t och att andra statsminis­trar också utnyttjat det.

Marin säger att hon inte kommer att utnyttja måltidsers­ättningen i framtiden. Även om hon skulle ha rätt till det har det blivit ett så stort pådrag av ersättning­en.

– Jag har andra arbetsuppd­rag än att reda ut min familjs måltider dag ut och dag in.

Enligt Marin har hennes stab använt en arbetsveck­a till att reda ut svar till medier och allmänhete­n kring måltiderna.

På frågan om statsminis­tern tycker det är orättvist att just hon råkar ut för en uppståndel­se hon inte varit med och fattat beslut kring säger Marin att vad hon känner kring saken inte är viktigt.

– Det finns många saker som är mycket mer orättvisa än det här. Som statsminis­ter skulle jag till exempel gärna koncentrer­a mig på barn och ungas försämrade psykiska hälsa under coronatide­n.

Den totala summan som gått åt till statsminis­ter Marins och hennes familjs måltider i statsminis­terns tjänstebos­tad Villa Bjälbo är 14 363,20 euro, uppger Statsrådet­s kansli. Summan innehåller både frukost och kalla måltider som levererats till Villa Bjälbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland