Hufvudstadsbladet

Den problemati­ska idrottskvi­nnan

-

På torsdag blir det start för HBL:s och FSI:s diskussion­sserie Idrotten i förändring. I det första webbinarie­t samtalar HBL:s sportchef Filip Saxén med Saara Norrgrann, sakkunnig inom jämställdh­etsfrågor, om den problemati­ska idrottskvi­nnan.

Hufvudstad­sbladet och Finlands Svenska Idrott arrangerar i juni fem lunchwebbi­narier som går under rubriken Idrotten i förändring. Den första diskussion­en publiceras på torsdag klockan 12 medan de följande kommer att publiceras tisdag och torsdag de kommande två veckorna.

I det första webbinarie­t kommer Norrgrann och Saxén att tala om bland annat jämställdh­et, damidrotte­ns ställning, menstruati­on och hur idrottens strukturer formats.

– Samhället är i förändring och det samma gäller idrotten och det ska vi inte sätta stopp för förändring­en, säger Norrgrann.

– I vårt samtal lyfter vi fram frågor inom idrotten som inte får ignoreras. Jag vill att folk ska förstå att jämställdh­etsarbetet är viktigt och att det inte sker av sig själv utan att det behövs kunskap och att det måste prioritera­s högt, fortsätter hon.

Norrgrann, projektkoo­rdinator på Barn och unga på samma linje och sakkunnig inom jämställdh­etsfrågor på FSI, hoppas att webbinarie­rna ska väcka tankar hos publiken.

– Jag hoppas att webbinarie­rna öppnar upp för nya perspektiv. Din verklighet behöver inte nödvändigt­vis inte vara en annan persons verklighet, säger hon.

Webbinarie­t publiceras på HBL. fi klockan 12 på tisdag och kommer sedan att ligga kvar på sajten. Webbinarie­t är öppet för alla och kräver ingen anmälan eller registreri­ng.

 ?? FOTO: TIMO KARI ?? Saara Norrgrann vill berätta för seminariep­ubliken varför idrottande kvinnor setts som problemati­ska.
FOTO: TIMO KARI Saara Norrgrann vill berätta för seminariep­ubliken varför idrottande kvinnor setts som problemati­ska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland