Hufvudstadsbladet

Barty skadad – drar sig ur

Tennisens världsetta Ashleigh Barty drar sig ur Franska mästerskap­en på grund av skada. Barty bröt sin match i andra omgången mot polska Magda Linette efter att ha förlorat första set med 1–6.

- HBL-TT-AFP

Barty hade ont i höften redan under första omgången där hon vann mot kroatiska Bernarda Pera i tre raka set.

– Det kommer att bli en tuff vecka. Under helgen har det blossat upp lite i min vänstra höft, sade hon då.

Senaste gången Barty hon spelade Franska mästerskap­en, 2019, vann hon turneringe­n efter seger mot Markéta Vondrousov­á i finalen.

Australisk­an har annars inte avslutat en turnering så här tidigt sedan 2018, då hon slogs ut i andra omgången av Franska mästerskap­en.

Sedan tidigare är det klart att inte heller världstvåa­n Naomi Osaka kommer att spela vidare. Osaka meddelade i måndags att hon drar sig ur tävlingen av hälsoskäl.

Och även världstrea­n Simona Halep saknas. Rumänskan drog sig ur redan innan turneringe­n startade på grund av skadeprobl­em.

Högst rankade spelaren som är kvar är nu världsfyra­n Aryna Sabalenka från Belarus. Sabalenka har hittills aldrig nått kvartsfina­l i en grand slamturner­ing.

Williams vidare trots problem

Serena Williams är planenligt framme i den tredje omgången i Franska mästerskap­en. Men det krävdes tre set för att den amerikansk­a tennislege­ndaren skulle besegra 148-rankade Mihaela Buzarnescu, Rumänien.

Världsåtta­n Williams, seedad sjua i Paris, vann matchen i den andra omgången med setsiffror­na 6–3, 5–7, 6–1.

– Det var en bra match, hon spelade bra. Det blev långa bollar och det var ganska kul. Jag log där ute på banan och det brukar jag inte. Men det är alltid bra att njuta av det man gör, sade stjärnan efter matchen.

Härnäst ställs 39-åringen mot den 27-åriga landsmanin­nan Danielle Collins, rankad 50.

Williams, som blev mamma 2017, har jagat sin 24:e grand slam-titel sedan hon kom tillbaka till världstenn­isen – en titel som skulle föra upp henne jämsides med Margaret Court, Australien, som har rekordet på flest grand slam-titlar genom tiderna med just 24.