Hufvudstadsbladet

Tuffa beslut är en del av jobbet

-

Att en coronapand­emi slagit till som drabbat hela världen är det ingen som har missat. Det är också en legitim förklaring till att större politiska reformer har fått stå tillbaka för att ge utrymme, tid och resurser för akutåtgärd­er.

Det är inte kontrovers­iellt. Det är ingen som saknar förståelse för det. Men vi kommer till en punkt där orden ”pandemi” och ”corona” inte fyller någon annan funktion än att de är något praktiskt att gömma sig bakom. (...)

Någon gång måste LR (landskapsr­egeringen) komma till insikt om att det behövs vanligt politiskt agerande parallellt med krisinsats­erna. Samhället står inte still, även om de tidiga stängnings­tiderna för offentliga utrymmen, begränsat antal gäster och människors generella försiktigh­et kanske ger den bilden.

Det åländska samhället behöver modiga – konkreta – politiska beslut. Alternativ till den politik väljarna röstade bort för snart två år sedan. Det hör till uppdraget som regering.

Åland

Fredrika Fellman om att sitta och hoppas på att vinna makten på nytt genom att inte förarga väljarna, och hellre göra ingenting än att göra något som i väljarnas ögon visar sig vara fel, är inte värdigt en regering.

Finländarn­a börjar bli rätt luttrade då det gäller vårdreform­en. Men den behövs och vi har väntat länge. Om välfärdsom­rådena ska finansiera­s med en egen öronmärkt vårdskatt eller på annat sätt blir en dragkamp den närmaste tiden. Vasabladet Dan Ekholm

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland