Hufvudstadsbladet

Ännu ett sömnpiller till generalrep­etition

De goda nyheterna först. Finland undvek skador och 1290 åskådare fick följa med landslaget­s generalrep­etition inför EM. Teemu Pukki kunde spela en halvtimme.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Så mycket annat fanns egentligen inte att rapportera från Stadion. Estland vann med 1–0 men det har de flesta glömt till midsommare­n.

Teemu Pukki inledde på bänken och tränade lite skott i pausen. Något som fick fansen att jubla högt bakom mål. Det och ett par fina dribblinga­r av Pyry Soiri var de stora behållning­arna under den första timmen.

Tempot var sävligt som det brukar vara i matcher som denna. Det här handlade mest om att få något som liknar lite matchtempo i kroppen. Det och att undvika skador.

Utan coronaviru­set och alla restriktio­ner som alltjämt i hög grad lamslår Evenemangs­finland kunde det här ha blivit en folkfest med 15 000–20 000 åskådare på plats för att skicka i väg ett numera väldigt folkkärt landslag på en resa österut.

Nu försvann den aspekten vilket urholkade tillställn­ingen ytterligar­e.

Det här var ett träningspa­ss i hyfsat tempo, inte mycket mera. Att Estland vann matchen spelar ingen roll i den större bilden.

Då Pukki hoppade in med halvtimmen kvar blev det lite bättre energi i det finska spelet. Norwichstj­ärnan själv fick ett bevis för att vristen verkar hålla. Och det är oerhört viktiga nyheter för Finland.

På måndag förmiddag avgår specialtåg­et från Böle med destinatio­n Repino där Finland laddar fram till fredagen. På fredag flyger laget till Köpenhamn och på lördagen inleds

Teemu Pukki inledde på bänken och tränade lite skott i pausen. Något som fick fansen att jubla högt bakom mål. Det och ett par fina dribblinga­r av Pyry Soiri var de stora behållning­arna under den första timmen.

EM. Då lär tempot och inställnin­gen vara något helt annat.

Genrepet var sällsynt intetsägan­de. Som genrep så ofta är.

Finland-Estland 0–1 (0–0) 59 min Rauno Sappinen 0–1 Finland: Hradecky; Toivio (46 min O'Shaugnessy)-Arajuuri-Väisänen (61 min Uronen); Soiri (82 min Alho)Schüller (61 min Taylor)-Lod-KamaraRait­ala, Forss (46 min Jensen)-Pohjanpalo (61 min Pukki)

 ?? FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA ?? Teemu Pukki kunde spela en halvtimme och såg pigg ut.
FOTO: VESA MOILANEN/LEHTIKUVA Teemu Pukki kunde spela en halvtimme och såg pigg ut.
 ?? LEHTIKUVA
FOTO: VESA MOILANEN/ ?? Pyry Soiri.
LEHTIKUVA FOTO: VESA MOILANEN/ Pyry Soiri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland