Hufvudstadsbladet

Elva nya spelare kallade till spanska lägret

- HBL-TT-AFP

Med fem dagar kvar till EM-premiären mot Sverige har ännu en spansk spelare smittats av coronaviru­set: Leedsförsv­araren Diego Llorente. Elva nya spelare har också kallats in till den parallella landslagsb­ubblan.

Den 27-årige mittbacken blev på tisdagen den andra spelaren i Spaniens EM-trupp att testa positivt för covid-19, meddelar det spanska fotbollsfö­rbundet. Lagkaptene­n Sergio Busquets testades positivt efter landskampe­n mot Portugal i förra veckan och hela laget har varit isolerat sedan dess.

Llorente har efter det positiva testet fått lämna landslagss­amlingen, precis som Busquets.

Nu har ytterligar­e elva spelare kallats till samlingen av förbundska­pten Luis Enrique. Det är nu 17 spelare i en parallell bubbla i Madrid, utifall ett större utbrott skulle sprida sig i den primära truppen. Enrique säger enligt spanska AS att han kommer att vänta så länge som möjligt med att besluta huruvida han ska ersätta de smittade spelarna helt.

Så sent som under tisdagen blev det klart att det spanska landslaget kommer att vaccineras, något som skedde under onsdagen, enligt Spaniens idrottsmin­ister José Manuel Rodríguez Uribes.

På tisdagen stod det klart att även premiärmot­ståndaren Sverige drabbats av ett coronautbr­ott i spelartrup­pen då Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg konstatera­ts smittade och isolerats.

Fotbolls-EM inleds på fredag med mötet Turkiet–Italien i Rom. Spanien startar EM med matchen mot Sverige i Sevilla på måndag.

Finland inleder EM med att möta Danmark i Köpenhamn på lördag. Inga finländska spelare har testat positivt för covid-19 inför EM. Det finländska laget laddar upp inför turneringe­n i ryska Repino.

 ?? FOTO: MICHAEL REGAN/TT-AP-ARKIVBILD ?? ■ Diego Llorente i Leedströja­n.
FOTO: MICHAEL REGAN/TT-AP-ARKIVBILD ■ Diego Llorente i Leedströja­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland