Hufvudstadsbladet

Viivi Lehikoinen­s rekordform håller i sig

Viivi Lehikoinen förbättrad­e sitt rekord för andra gången den här veckan då hon slutade fyra i en tävling i Genève på lördagen.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

I torsdags satte HIFK-löparen Viivi Lehikoinen nytt personligt och finländsk U22-rekord på 400 meter häck då hon segrade i Motonet GP i Alberga. Lehikoinen­s segertid i Esbo skrevs 56,17. I säsongens första tävling hade hon också förbättrat sitt rekord.

På lördagen satte hon sitt tredje rekord i säsongens tredje tävling. Lehikoinen kom i mål som fyra i den internatio­nella tävlingen i Schweiz. Hennes nya rekordtid skrivs nu 55,77 – hon förbättrad­e med andra ord sitt rekord från i torsdags med 0,4 sekunder.

”Inför säsongen tänkte jag att jag kan förbättra mitt rekord. Men att det skulle gå så här bra hade jag nog inte vågat drömma om. Jag har löpte tre tävlingar och gått under mitt gamla rekord i dem alla”, säger hon i friidrotts­förbundets pressmedde­lande.

I säsonginle­dningen i Jyväskylä klockades hon för 56,33 – efter det går det snabbare för varje start.

”Torsdagens tävling i Esbo var mycket tuff. Jag hade svårt att sova efter den och sedan reste jag hit. På fredagen försökte jag bara få mina ben att återhämta sig och jag kände mig bra inför starten”, säger Lehikoinen.

”I Jyväskylä och i Esbo kändes mina ben rätt tunga men här kändes de bra. Stegen fungerade också bra även om jag gick över häcken med fel fot först på slutet”.

Ukrainas Viktoria Tkatjuk var etta på 54,60 medan Belgiens Paulien Cuockuyt var tvåa och italienare­n Eleonora Marchiando var trea.

Lehikoinen var förstås nöjd med sin insats i tävlingen.

”I mål märkte jag att det var en mycket högklassig tävling och jag känner att jag lyckades få ut mycket av min kapacitet i loppet”.

Lehikoinen­s nästa tävling är EM för lag i Rumänien om en vecka.

 ?? FOTO: HANNU RAINAMO / LEHTIKUVA ?? Viivi Lehikoinen­s rekordslak­t fortsätta på lördagen.
FOTO: HANNU RAINAMO / LEHTIKUVA Viivi Lehikoinen­s rekordslak­t fortsätta på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland