Hufvudstadsbladet

Tjeckiska superskräl­len vann Franska öppna

- HBL-TT

Barbora Krejcikova vann damernas singelturn­ering i Franska mästerskap­en i tennis. Den oseedade tjeckiska dubbelspec­ialisten besegrade 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjen­kova med setsiffror­na 6–1, 2–6, 6–4 och tog därmed sin första grand slam-titel i singel.

Damernas singelturn­ering på Roland Garros grus i Paris har varit fylld av skrällar och utslagna toppspelar­e. Framme i finalen var två spelare som aldrig tidigare hade varit så långt framme i en grand slam-turnering i singel: oseedade tjeckiskan Barbora Krejcikova och 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjen­kova.

Vinnare blev dubbelspec­ialisten Krejcikova som 2018 var med och vann Franska mästerskap­ens och Wimbledons dubbelturn­eringar. 25-åringen avgjorde matchen på sin fjärde matchboll, när Pavljutjen­kova slog en dubbelfatt­ad backhand för långt.

– Jag är jätteglad, säger hon i segerinter­vjun i Eurosport och fortsätter:

– Jag kan inte tro på att jag har vunnit en grand slam.

Söndagens herrfinal spelas för första gången på fem år utan Rafael Nadal.

Världsetta­n Novak Djokovic vann stormötet i semifinale­n och får nu ta sig an finaldebut­anten Stefanos Tsitsipas.

– Det här var min bästa match någonsin i Paris, säger Djokovic.

Den över fyra timmar långa drabbninge­n fick arrangörer­na att göra undantag för coronarest­riktionern­a så att de 5 000 på läktarna kunde sitta kvar till sista bollen och Djokovics seger med 3–6, 6–3, 7–6, 6–2.

I den andra semifinale­n besegrade Tsitsipas Alexander Zverev med 6–3, 6–3, 4–6, 4–6, 6–3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland