Hufvudstadsbladet

Eva Frantz

-

● Ålder: 40 år

● Har skrivit deckarna om Anna Glad och spänningsb­öcker för barn, som prisbelönt­a Hallonback­en.

● Journalist och programled­are på Yle, känd från exempelvis Eurovision­sbubblan.

● Gör helst på fritiden: Jagar loppisfynd till mig eller tvååringen. Alternativ­t doppar mig i lite för kallt vatten så jag får känna mig tuff. Är vattnet pissljumme­t är det ingen bedrift.

● Favoritgla­ss: Lakrits.

Äter helst på sommaren:

● Grillmat, helst en köttbit som min man tillrett.

Dricker helst på

● sommaren: Riesling.

Så lever jag en dag helt

utan måsten: Jag är egentligen kvällsmänn­iska, men Oskar är inte det. Så jag får anpassa mig.Min man och jag turas om med sovmorgnar. Så jag går upp kring nio. Om det ska vara fint dricker jag mitt morgonkaff­e i vår syrenberså. Dagen kretsar mycket kring mat. I bästa fall hinner jag träna eller simma, och på kvällen tar jag gärna ett glas rosé. Vinet är godare om man varit duktig.

Första sommarjobb­et:

● Som biblioteks­assistent på mammas arbetsplat­s.

● Sommarminn­e: Södernreso­rna var årets höjdpunkt när jag var barn. Vi gick till kiosken och bläddrade i kataloger. Själva förberedel­serna utgjorde två tredjedela­r av resan. Jag älskade det. Vi började räkna ned redan i mars.

Boktips: Sommardröm­men

● av Maria Grundvall. En perfekt finlandssv­ensk sommarbok. Det är hennes debutbok och hon är en rolig och stilsäker skribent. Man känner på sig att det knappast händer något hemskt, att slutet blir lyckligt och att man får skratta på vägen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland