Hufvudstadsbladet

SFP ohotad etta

SFP och Samlingspa­rtiet fortsätter att dela på makten i Grankulla. Veronica Rehn-Kivi blev röstdrottn­ing i Grankulla och Gunilla Löfstedt-Söderholm är nytt namn i fullmäktig­e.

- NICLAS LÖNNQVIST niclas.lonnqvist@hbl.fi

I Grankulla fortsätter SFP och Samlingspa­rtiet att regera. SFP förlorade en plats i fullmäktig­e och får 15 platser. Också Samlingspa­rtiet förlorade en plats i fullmäktig­e och har 12 platser. De Gröna och Sannfinlän­darna gick framåt och knep ett tilläggsma­ndat var. De gröna har 4 platser i fullmäktig­e och Sannfinlän­darna 2 platser. KD och SDP fick en plats var.

En av de nya fullmäktig­eledamöter­na för SFP i Grankulla är Gunilla Löfstedt-Söderholm som samlade 139 röster. Hon samlade näst flest röster i SFP efter riksdagsle­damoten Veronica Rehn-Kivi som fick 334 röster. Löfstedt-Söderholm är känd som tidigare nyhetsanka­re i Tv-nytt och som kommunikat­ionsdirekt­ör för Svenska Litteratur­sällskapet.

– Det här resultatet är givetvis glädjande för mig eftersom jag är med för första gången. Det här har varit en mycket lång kampanj och jag har märkt att många väljare har varit mycket försiktiga med komma med respons. Det var först under de sista veckorna som kampanjen kom i gång på allvar, säger Löfstedt-Söderholm.

Hon har främst fört kampanj på sociala medier och då på Facebook. I det nya stadsfullm­äktige har hon en del frågor som står henne nära hjärtat.

– Eftersom jag är aktiv i Grankulla Svenska Pensionäre­r så står äldreomsor­gen nära hjärtat, men också ungas välmående har en stor betydelse för mig. Också kulturfråg­or är viktiga för mig och det skulle vara bra att vi får i gång kulturlive­t igen efter en lång paus. Och så spelar givetvis byggande och stadsplane­ring en stor roll för mig, säger LöfstedtSö­derholm.

 ?? CATA PORTIN
FOTO: ?? Gunilla Löfstedt-Söderholm tar en plats i Grankulla fullmäktig­e.
CATA PORTIN FOTO: Gunilla Löfstedt-Söderholm tar en plats i Grankulla fullmäktig­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland