Hufvudstadsbladet

England fick jobbet gjort

England och premiärer i slutspel brukar vara en knepig kombinatio­n, i synnerhet om du råkar hålla på de tre lejonen. Det tog tio försök för att England skulle fixa en seger i en premiärmat­ch i EM. 1–0 mot Kroatien kom efter en kontroller­ad insats.

- JONAS VON WENDT reporter jonas.wendt@hbl.fi

Då Phil Foden hade en känslig vänster i stolpen alldeles i början av matchen och England tryckte på fanns det vissa tecken på att det skulle bli åka av.

Men det var bara England som ville trycka på gasen. Kroatien var så defensivt att det såg ut som att backen hakat upp sig i växellådan. Avvaktande och passivt. Med tanke på all kreativite­t Kroatien har i truppen var det snudd på frapperand­e att man ville så lite framåt. Inte ens mot slutet med 0–1 i baken kom någon sorts slutforcer­ing. Det här var en rätt bekväm resa för England.

Raheem Sterling, med en allt annat än utmärkt säsong i Manchester City bakom sig, hörde till planens bästa och stod också för matchens enda mål. En vacker genomskära­re av Kalvin Philipps fann Sterling som med lite flytväst, för att citera SVT:s utmärkte Strömberg, hittade rätt.

England är en av favoritern­a till titeln och även om premiären spelmässig­t inte var någon fullträff var segern ett rejält trendbrott.

I en lång turnering gäller det att förbättra spelet, att så småningom accelerera upp och inte köra sönder turbon direkt.

England kan betydligt bättre än så här och att slå huvudmotst­åndaren i gruppen också då spelet inte riktigt stämmer ger Gareth Southgates mannar ytterligar­e luft under vingarna.

Kroatien spelade VM-final för tre år sedan men efter det har några viktiga kuggar tackat för sig och trenden vänt neråt.

Formen är riktigt skakig, av sina senaste nio matcher har Kroatien bara vunnit två, segrarna kom mot Malta och Cypern.

Premiären mot ett visserlige­n starkt och stabilt England imponerade inte heller.

 ?? FOTO: CATHERINE IVILL/ LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Raheem Sterling gjorde matchens enda mål.
FOTO: CATHERINE IVILL/ LEHTIKUVA-AFP ■ Raheem Sterling gjorde matchens enda mål.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland