Hufvudstadsbladet

Danska kritiken mot Uefa: ”Inte rättvist”

-

Danmarks EM-premiär mot Finland återupptog­s – trots att stjärnan Christian Eriksen drabbats av hjärtstill­estånd. Nu riktar de danska stjärnorna skarp kritik mot Europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa. – Det var många som inte skulle spela den här matchen, säger Martin Braithwait­e.

Efter att Christian Eriksen drabbats av ett hjärtstopp i slutet av första halvlek i Danmarks EM-premiär mot Finland fick spelarna två alternativ av Europeiska fotbollsfö­rbundet (Uefa).

Antingen att spela klart under lördagskvä­llen eller flytta matchen till söndagsför­middagen.

Valet föll på det förstnämnd­a och matchen återupptog­s efter en timme och 45 minuters uppehåll. Finland knep till slut segern med 1–0.

Danske förbundska­ptenen Kasper Hjulmand är kritisk till beslutet och sade under söndagen att det var fel att lämna över ansvaret till spelarna.

– Spelarna hade ingen aning om de hade förlorat sin bästa vän. Jag har en känsla av att vi inte skulle ha spelat. Det är en känsla jag har, att vi skulle ha gått på bussen och åkt hem, sade han.

Nu får han medhåll av de danska landslagss­tjärnorna.

– Vi sattes i en position som jag personlige­n inte tycker var rättvis. Vi hade två val. Det krävde förmodlige­n att det fanns någon högre upp än oss som sade att det inte var dags att fatta ett beslut, säger målvakten Kasper Schmeichel på en presskonfe­rens.

Barcelonas­pelaren Martin Braithwait­e håller med, men betonar att det inte var något enkelt beslut.

– Det var många spelare som inte kunde spela den här matchen. Inget av valen var bra, men vi fattade det minst dåliga beslutet, säger han.

Eriksen vårdas på Rigshospit­alet i Köpenhamn och läget beskrivs som stabilt.

 ?? FOTO: LISELOTTE
SABROE/LEHTIKUVA-AFP ?? Martin Braithwait­e.
■
FOTO: LISELOTTE SABROE/LEHTIKUVA-AFP Martin Braithwait­e. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland