Hufvudstadsbladet

Nytt finskt trestegsre­kord av Salminen

- MARCUS LINDQVIST

Senni Salminen förbättrad­e sitt färska finska rekord i tresteg i lag-EM i Rumänien.

Det är bara ett par veckor sedan Senni Salminen satte det nya finska rekordet 14.51 i tresteg i Paavo Nurmi Games i Åbo. I lag-EM i division ett i Cluj-Napoca i Rumänien förbättrad­e hon rekordet till 14.63 i sitt fjärde hopp.

– Det var en lite svår tävling med två övertramp och 14.04 före den fjärde omgången. I det skedet tänkte jag att det är inte min dag, men så får man aldrig tänka. Det är alltid min dag, säger Salminen.

Bara de fyra bästa fick hoppa ett fjärde försök. Då slog Salminen till med 14.63 och tog segern.

– Före det fjärde hoppet tänkte jag att jag kom hit för att vinna. Jag koncentrer­ade mig bara på att vinna den här tävlingen, säger Salminen.

Förra tisdagen klarade Salminen hela 14.70 i en tävling i Orimattila. Resultatet är dock inte giltigt för statistike­n eftersom medvinden var för hård. Salminen är dock etta i Europastat­istiken i år och sexa i världen.

I 400 m häck vann också HIFKlöpare­n Viivi Lehikoinen klart. Segertiden var hennes näst bästa någonsin hittills, 55.94.

– Jag tog nu de första åtta häckarna med sexton steg. Inledninge­n var ganska lugn, men jag kom ganska hårt i kurvan. Slutet gick bra igen, fast det inte var riktigt min bästa dag, säger Lehikoinen.

HIFK:s Lotta Kemppinen ledde damernas 100 m fram till 60 meter, men fick krampkänni­ngar i högra vaden, och var till slut sexa med tiden 11.53.

– Ingenting allvarligt. Det har bara varit många tävlingar inom kort tid, säger Kemppinen.

Segern gick till Schweizs Salomé Kora med 11,34.

Borgå Akilles Sara Kuivisto var trea i damernas 800 m med tiden 2.04,57. Segern gick till Schweizs Lore Hoffmann med tiden 2.03,89. Tvåa var Belgiens Britt Ummelsia med tiden 2.04,55.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Senni Salminen klar för OS i Tokyo.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Senni Salminen klar för OS i Tokyo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland