Hufvudstadsbladet

Neziris comeback: Det är ett mirakel att jag är här

Nooralotta Neziri säger att hon kommer att vara redo för OS då tävlingarn­a i Tokyo kör i gång. Då hon äntligen inledde säsongen gjorde hon det med att ta hem segern på 100 meter häck i Vasa.

- FILIP SAXÉN filip.saxen@hbl.fi

Nooralotta Neziri gjorde sin efterlängt­ade comeback efter sin sega och utdragna ryggskada då hon ställde upp i olympiaran­kingtävlin­garna i Vasa på tisdagskvä­llen.

Tävlingen var Neziris första för säsongen efter att ha brottats med en envis ryggskada under våren och sommaren. För Neziri var det viktigt att kunna visa upp sin form inför OS. Hon klarade visserlige­n inte OS-gränsen 12,84 men hennes resultat under rankingper­ioden räcker för att ta henne till OS.

– Det här var ett viktigt formbesked både för mig och för olympiska kommittén, säger Neziri efter att ha löpt i mål som etta på tiden 13,12.

Trots den något blygsamma tiden var Neziri mycket nöjd med sin insats i tävlingen. Hon hade bara tre häcktränin­gar bakom sig sedan början av april och sedan dess var hon tvungen att hålla total träningsup­pehåll på fem veckor på grund av skadan.

– För två veckor sedan grät jag på träningarn­a och trodde inte jag skulle kunna löpa på en tid. Sedan skedde ett mirakel och nu är jag här, säger Neziri.

Hon sade att hon fortfarand­e har känningar i ryggen efter skadan och att hon därför måste vara mycket lyhörd och noggrann under de kommande dagarna för att se hur kroppen reagerar på tävlingsan­strängning­en.

– Att jag sprang på 13,1 sekunder nu är ett gott tecken. Då kommer jag att springa mycket snabbare om några veckor, säger hon och syftar på OS.

Samtidigt säger Neziri att hon kan resa till Tokyo utan någon som helst press på sig efter den långa skadefrånv­aron.

– Men det betyder inte att jag inte skulle sikta på topptider och bra resultat där. Det betyder bara att jag kan göra det utan press och mer avslappnat.

– Den här uppladdnin­gen har ju inte varit optimal på något sätt. Men jag har kunnat träna bra nu efter att ha återhämtat mig från karriärens värsta skada.

Inför tävlingen i Vasa hade Neziri sagt att hon inte har några som helst resultatmå­l. Men i det tysta hade hon ändå en viss tanke om hur hon helst ville se att comebacklo­ppet gick.

– Jag hade lite i det tysta tänkt mig att ett lopp i svag medvind och en tid på under 13 sekunder hade varit bra. Nu var det ingen vind så jag måste vara nöjd med det här resultatet, säger hon.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Nooralotta Neziri är tillbaka efter sin långa skefrånvar­o.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Nooralotta Neziri är tillbaka efter sin långa skefrånvar­o.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland