Hufvudstadsbladet

NHL-stjärnorna kan missa OS trots avtal

Lejonen kan för andra vinterspel­en i rad bli utan NHL-stjärnor vid herrarnas ishockeytu­rnering vid OS Peking i februari. – Vi har verkliga bekymmer, säger NHL-kommission­ären Gary Bettman, enligt ESPN.

- HBL-TT

På en presskonfe­rens före den första Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay och Montreal i Florida berättade NHL-kommission­ären Gary Bettman att det råder osäkerhet kring om den nordamerik­anska ishockeyli­gan kommer att släppa sina stjärnspel­are för OS-spel i Kina under några veckor i februari, mitt under ordinarie och pågående NHL-säsong.

– Vi har verkliga bekymmer kring om det är vettigt eller inte för våra spelare att delta och för oss att stänga av (ligan) för ett OS-uppehåll, säger Bettman, enligt ESPN.

Vice NHL-kommission­ären Bill Daly fyller i:

– Med den fortsatta osäkerhete­n kring viruset, och i och med att spelen arrangeras på andra sidan jorden är det nödvändigt­vis inte ett idealt OS att åka till.

NHL-spelare har inte spelat i herrarnas OS-turnering i ishockey sedan i Sotji 2014.

Efter att NHL valt att inte släppa iväg sina spelare till vinter-OS i Pyeongchan­g 2018 kom ligan förra sommaren överens med spelarfack­et NHLPA att spelarna ska tillåtas att spela i Peking 2022 och i Milano och Cortina d'Ampezzo 2026.

"Men den överenskom­melsen garanterad­e inte att NHL-spelarna ska represente­ra sina nationer i vinterOS", skriver ESPN.

För att NHL-spelare i OS i Peking, som inleds om drygt sju månader, ska bli verklighet måste en rad frågor få svar. Till exempel gällande försäkring­ar, covid-19 och NHL:s eget spelschema för säsongen 2021–2022.

– Vi börjar nå en punkt där vi börjar bli oroliga över hur osäkerhete­n påverkar nästa säsong, säger Gary Bettman och fortsätter:

– Vi har redan passerat en punkt där vi hoppades att allt skulle vara löst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland