Hufvudstadsbladet

Spanske EM-målvakten ”torterad” av jättemiss

Unai Simón har tänkt och tänkt men förstår fortfarand­e inte vad som hände när han tappade in Pedris hemåtpassn­ing och stod för en jättetavla i åttondelsf­inalen mot Kroatien i fotbolls-EM. – Det (misstaget) har torterat mig lite, säger Spaniens målvakt.

- HBL-TT-REUTERS

Det uppmärksam­made självmålet skedde i den 20:e minuten i EM-åttondelsf­inalen mellan Kroatien och Spanien på Parken i Köpenhamn i måndags när mittfältar­en Pedri passade hem till målvakten Unai Simón.

24-åringen skulle ta emot bollen med sin högerfot – men missade och misstaget innebar 1–0 för förvånade kroater.

Simón, till vardags i Athletic Club från Bilbao och vanligtvis spelskickl­ig med fötterna, har funderat mycket på händelsen de senaste knappt två dygnen.

Inte solens fel

– Det (misstaget) har torterat mig lite. Ärligt talat har jag sett det sex eller sju gånger och kan inte komma på någon förklaring, jag kontroller­ade bara bollen dåligt, säger han på en presskonfe­rens och fortsätter:

– Folk har frågat mig om jag hade solen i ögonen men det hade jag inte. Jag hade en stor yta att kontroller­a bollen på. Jag ville spela fram bollen bakifrån, men mina fötter fastnade helt.

Schweiz i EM-kvarten

Efter jättemisse­n gjorde Spanien tre raka mål fram till 3–1 innan EMåttondel­en avslutades på ett högdramati­skt sätt. Kroatien gjorde två mål under slutminute­rna och tog matchen till förlängnin­g där Spanien gjorde två ytterligar­e mål och vann med 5–3. Simón gjorde dessutom flera fina ingripande efter tabben i början av matchen.

– Storartad sammanhåll­ning smids i motgång och jag är stolt över det här laget eftersom att de stöttade mig på planen och i omklädning­srummet. Det säger mycket om vilken slags grupp vi är.

Spanien ställs härnäst mot Schweiz i EM-kvartsfina­len i S:t Petersburg på fredag.

 ?? FOTO: WOLFGANG RATTAY/LEHTIKUVA ?? Unai Simon, i orange, deppar efter målvaktsta­bben mot Kroatien i Parken.
■
FOTO: WOLFGANG RATTAY/LEHTIKUVA Unai Simon, i orange, deppar efter målvaktsta­bben mot Kroatien i Parken. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland