Hufvudstadsbladet

Serena Williams skadad – bröt i Wimbledon

Serena Williams är skadad och har spelat klart i Wimbledon. Stjärnan bröt sin match i första omgången redan i första set.

- HBL-TT-AFP-REUTERS

Den sjätteseed­ade amerikansk­an jagar sin 24:e grand slam-titel som skulle göra henne till delad etta med Margaret Court genom tiderna. Men så blir det inte i årets Wimbledon.

Serena Williams ledde med 3–1 i första set mot belarusisk­an Aliaksandr­a Sasnovitj när hon halkade till på gräset och skadade vristen.

Efter att ha fått läkarvård kom amerikansk­an tillbaka, men vid ställninge­n 3–3 gav hon upp och lämnade centrecour­ten i Wimbledon i tårar.

Jakten på den 24:e grand slamtiteln har pågått sedan 39-åriga Williams vann sin senaste grand slam-turnering i Australian Open 2017.

Fler stjärnor drar sig ur OS

OS-tennisen i Tokyo blir utan flera av sportens största affischnam­n.

Damernas världstrea Simona Halep och tidigare OS-guldmedalj­ören Stan Wawrinka är de senaste i raden av stjärnspel­are att dra sig ur sommarspel­en.

Rumänskan Halep ådrog sig en vadskada i Rom i maj och tvingades därefter stå över grand slamturner­ingarna Franska mästerskap­en och pågående Wimbledon.

Och det blir heller inget spel i Tokyo senare i sommar för den tvåfaldiga grand slam-vinnaren.

”Inget ger mig mer stolthet än att få represente­ra Rumänien. Dessvärre kommer det att ta längre tid att återhämta mig från min vadskada och jag har därför fattat beslutet att dra mig ur OS i sommar”, skriver 29-åringen på Twitter.

Det blir heller inget OS-spel för Stan Wawrinka. Den 36-årige schweizare­n, som i par med Roger Federer vann OS-guld i dubbel i Peking 2008, har opererat sin vänstra fot. Trefaldiga grand slam-vinnaren Wawrinka, som har halkat ned till 30:e plats på världsrank­ningen, har inte spelat på ATP-touren sedan i mars.

Halep och Wawrinka är inte de första affischnam­nen att missa OS i Tokyo. Sedan tidigare har Serena Williams, Rafael Nadal och Dominic Thiem meddelat att de står över sommarspel­en.

Roger Federer har sagt att han fattar sitt beslut om OS-medverkan efter Wimbledont­urneringen som pågår just nu.

OS i Tokyo invigs den 23 juli.

 ?? FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA-AFP ?? Serena Williams halkade till och fick bryta matchen i Wimbledon.
■
FOTO: ADRIAN DENNIS/LEHTIKUVA-AFP Serena Williams halkade till och fick bryta matchen i Wimbledon. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland