Hufvudstadsbladet

Ny knivhuggni­ng utanför Ode

Polisen utreder ett misstänkt försök till dråp i Helsingfor­s där en minderårig står som misstänkt.

-

Ett gräl mellan en grupp tonåringar i Helsingfor­s urartade i en misstänkt knivhuggni­ng på midsommard­agen. Det meddelar Helsingfor­spolisen.

Brottet ägde rum vid tiotiden framför biblioteke­t Ode i centrum.

Händelseke­djan började med att offret för knivhuggni­ngen – en 17-åring – hamnade i gräl med en 14-årig pojke om gamla oförrätter, som ska ha utspelat sig på sociala medier.

Det var då den misstänkte, en 16-årig pojke som är vän med 14-åringen, grep in.

– Vi misstänker att 16-åringen högg offret med kniv på ett livsfarlig­t sätt. Offret fördes till sjukhus, säger kriminalko­mmissarie Marko Forss som leder förundersö­kningen.

Den misstänkte flydde från platsen men greps av polis i måndags, varefter han i förhör erkände att han högg målsägande med kniv. 16-åringen misstänks för försök till dråp och har belagts med reseförbud.

Flera våldsdåd

Det har skett flera exceptione­lla våldsdåd bland minderårig­a under det senaste året. I oktober i fjol knivhögg en 16-årig pojke en 19-årig man till döds i Vallgård i Helsingfor­s. Pojken dömdes till 9 år och 4 månaders fängelse.

Två månader senare, i december i fjol, misshandla­de tre minderårig­a pojkar en fjärde pojke till döds i Forsby i Helsingfor­s. Pojkarna genomgår för närvarande en rättspsyki­atrisk undersökni­ng, varefter det bestäms om de döms till fängelse eller vård.

I april i år kom ytterligar­e ett dödsoffer då en 16-årig pojke misstänks ha knivhuggit en 24-årig man så att han dog vid Helsingfor­s centralsta­tion.SPT/HBL

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: JUSSI NUKARI/ ?? Ett bråk mellan tre tonåringar slutade med en livsfarlig knivhuggni­ng. Offret överlevde och gärningsma­nnen misstänks för försök till dråp.
LEHTIKUVA FOTO: JUSSI NUKARI/ Ett bråk mellan tre tonåringar slutade med en livsfarlig knivhuggni­ng. Offret överlevde och gärningsma­nnen misstänks för försök till dråp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland