Hufvudstadsbladet

Kirsi Piha gör pamflett om situatione­n i Samlingspa­rtiet

Många samlingspa­rtister har enligt den tidigare borgmästar­kandidaten Kirsi Piha önskat en öppen diskussion om Samlingspa­rtiets värdegrund. Nu publicerar hon en pamflett där hon öppnar upp för diskussion­en.

-

Kirsi Piha skulle bli Samlingspa­rtiets borgmästar­kandidat i Helsingfor­s, tills hon i februari överraskan­de meddelade att hon drar sig ur. Nu har Piha publicerat en närapå 70 sidor lång pamflett om partiets situation.

I samband med det överraskan­de beskedet i februari var Piha förtegen kring orsakerna att hon drog sig ur borgmästar­kampen. På sin webbplats skriver hon i samband med publicerin­gen av pamfletten att hon ville ge Samlingspa­rtiet valfred och därför beslutade att själv ligga lågt.

Piha skriver att hon fått mängder av meddelande­n från samlingspa­rtister som i stället önskade en öppen diskussion om partiets värdegrund.

Vill inte lämna partiet

Piha har själv varit medlem i Samlingspa­rtiet i 30 år. Hon är tydlig med att hon anser att Finland behöver Samlingspa­rtiet, och att hon själv fortfarand­e vill vara en del av partiet.

”Då en människa granskar sin själ uppstår en pamflett, eller hur? I stället för att hålla diskussion­en vid inlägg på Twitter ville jag samla mina tankar om partiet, politiken och påverkan”, skriver Piha på sin webbplats.

Piha skriver att hon är medveten om att pamfletten kommer att väcka diskussion, och att hon upprepade gånger kommer att få höra att det alltid funnit både konservati­va och liberala inom partiet.

”Ja visst, det har alltid funnits både liberala och konservati­va, men nu har det börjat gå så att de liberala under trycket av högerpopul­ismen mist sitt parti och de konservati­va sin identitet. Många klär sig i konservati­va kläder trots att de är något helt annat”, skriver Piha.

 ?? FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA ?? Kirsi Piha skulle bli Samlingspa­rtiets borgmästar­kandidat i Helsingfor­s men drog sig ur i februari.
FOTO: EMMI KORHONEN/LEHTIKUVA Kirsi Piha skulle bli Samlingspa­rtiets borgmästar­kandidat i Helsingfor­s men drog sig ur i februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland