Hufvudstadsbladet

Ödelagda stadskärno­r måste revitalise­ras

- Lapin Kansa

Lönar det sig för de nya beslutsfat­tarna att stanna upp och fundera över det som gjorts under tidigare år vilket har lett till att städernas centrum har ödelagts. Jag tycker att min fråga är meningslös. Revitalise­ringen av centren kommer inte att lyckas på samma sätt som tidigare, utan kräver en förändring, nämligen en korrigerin­g av de misstag som gjorts.

Gågatorna i städerna har orsakat problem för stenfotsbu­tikerna. Att igen öppna upp gatorna för bilarna. Är det ett problem? Nej, det är inget problem. Det är en bra investerin­g som varje år i framtiden kommer att generera mer intäkter för staden.

Jag är också bekymrad över vad ödeläggnin­gen av centren kommer att göra för städernas ekonomi i framtiden. Jag är rädd för att ägarna som betalar bolagsvede­rlag för tomma butiksloka­ler får slut på pengarna för de utrymmen som blivit onödiga. Vem betalar sedan de saknade vederlagen till bostadsbol­aget? Företagets aktieägare. Således betalar varje aktieägare en högre ersättning och det minskar andelen fria pengar i aktieägare­ns egen ekonomi, vilket ytterligar­e försvagar lokala tjänstelev­erantörers verksamhet. Det betyder ännu mindre skatteintä­kter, allt fler kunder hos socialtjän­sten som ökar kostnadern­a. Ekvationen fungerar inte.

Marko Vuorinen om vilka utmaningar de nya kommunfull­mäktigeled­amöterna står inför då mandatperi­oden börjar i höst.

I en perfekt värld skulle de andra partiledar­na vara oändligt tacksamma mot Stefan Löfven. Han har trots allt besparat dem bördan av en valrörelse ingen egentligen vill ha. Dessutom har han tagit på sig det otacksamma jobbet att leda landet i en tid när alla partier blockerar varandra. Aftonblade­t Ingvar Persson om att alla nu borde tacka Stefan Löfven.

Stefan Löfven (S) har överlevt politiskt ännu en gång. Det hade varit bättre med ett extraval än att låta regeringsm­akten förfalla på detta sätt.

Expressen om att regeringen Löfven III är ett misstag och ett stort misslyckan­de och för Sverige är detta parlamenta­riska sönderfall allt annat än bra varför det hade varit att föredra ett extraval framför det ovärdiga politiska spel som omgett tillkomste­n av landets nya regering.

 ??  ?? MOSTPHOTOS
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland