Hufvudstadsbladet

Pohjanpalo och Joronen investerar med tanke på framtiden

- JONAS VON WENDT

Helsinki Athletic Lab, med fysioterap­i och fysträning som huvudsakli­ga affärsidee­r, uppvisade en förlust förra året. Nu flyttar det Helsingfor­sbaserade företaget in i nya lokaler och via en riktad aktieemiss­ion stärker man också kassan. Landslagsd­uon Jesse Joronen och Joel Pohjanpalo är sedan tidigare delägare i bolaget men ökade via emissionen ytterligar­e sitt ägande.

Helsinki Athletic Lab har tidigare verkat i samma lokaler som Helsinki

Core Trainers på Ärtholmen i södra Helsingfor­s men i höst flyttar man in i nya lokaler i Rödbergen.

Fjolårssif­frorna visar på en omsättning på 182 000 euro och en förlust på 45 000 euro. Nu ligger fokus på kraftig tillväxt. - Målsättnin­gen är att 2024 vara ett av de ledande företagen inom fysioterap­i och fysikträni­ng i Europa, säger målvakten Jesse Joronen som för närvarande håller till i Brescia i serie B.

Den andra storinvest­eraren är anfallsstj­ärnan, Bundesliga­proffset Joel Pohjanpalo.

Ville Rapeli, med ett förflutet som ungdomslan­dslagsmålv­akt och

HIFK-keeper, är vd för företaget.

- Vi har en bred kundkrets med aktiva vardagsmot­ionärer och toppidrott­are. Att få med toppidrott­are som Joronen och Pohjanpalo stärker oss markant då vi utvecklar företaget, säger Rapeli

Helsinki Athletic Lab och Rapeli har bland annat hjälpt Pohjanpalo då han återhämtad­e sig från den karriärhot­ande vristskada­n han led av under ett par års tid.

Joronen har tidigare investerat i företaget 325 Media som verkar i musikbrans­chen han konstatera­r att investerin­gen i Helsinki Athletic Club ligger på en helt annan nivå.

 ?? FOTO: ATHLETIC LAB ?? Jesse Joronen och Joel Pohjanpalo.
FOTO: ATHLETIC LAB Jesse Joronen och Joel Pohjanpalo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland