Hufvudstadsbladet

Årets upplaga

En plastpåse innehållan­de ett dött djur hittades under en brygga vid en badstrand på Kimitoön den 22 juni. – Det var en varg, säger Maria Sainio, kriminalko­mmissarie på polisenhet­en i Pargas. Polisen misstänker brott.

- RICO LILJEDAHL/SPT

av juniorfotb­ollsturner­ingen Helsinki Cup inleddes i måndags och har spelats i otrolig hetta och gassande solsken. Trots de extrema väderförhå­llandena är stämningen på topp när pojkar och flickor i olika åldrar spelar för att vinna och ha det roligt. På bilden värmer IFK Mariehamns U15-lag upp inför sin första match i turneringe­n.

En blå plastpåse, som luktade fruktansvä­rt trots att den var intakt, hittades fastkilad under en brygga vid en badstrand tisdagen den 22 juni.

Påsen sprack när Harri Mattsson, som också var den som hittade påsen, försökte fiska upp den med en krok. När påsen sprack spred sig en än värre stank, och han kände sig spyfärdig.

– Min bedömning är att djuret vägde kring 80 kilogram, men det är svårt att säga exakt eftersom det var mycket svullet. Jag vet inte med säkerhet, men det såg ut som en varg eller en stor hund, sade Mattsson då till SPT.

Räddningsv­erket kallades till platsen och fiskade upp påsen.

I den blåa plastpåsen låg ett djurkadave­r. Kadavret var så illa åtgånget att det inte gick att avgöra vilken art det var frågan om. Polisen skickade därför kadavret till Livsmedels­verket i Uleåborg för analys.

Polisen meddelade därefter att de hade inlett en brottsutre­dning, som komplicera­des av att djuret var oidentifie­rbart.

Nu har polisen fått svar på vilket djur det var som fanns i påsen.

– Det var en varg, jag har inte skrivit brottsrubr­iceringen ännu men vi misstänker jaktbrott, säger Maria Sainio, kriminalko­mmissarie på polisenhet­en i Pargas.

I det här skedet går polisen inte ut med ytterligar­e uppgifter om fallet.

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ??
FOTO: NIKLAS TALLQVIST
 ?? FOTO: HARRI MATTSSON ?? ■ Polisen vet nu vad som hittades vid badstrande­n på Kimitoön i juni. – Det var en varg, säger Maria Sainio, kriminalko­mmissarie på polisenhet­en i Pargas.
FOTO: HARRI MATTSSON ■ Polisen vet nu vad som hittades vid badstrande­n på Kimitoön i juni. – Det var en varg, säger Maria Sainio, kriminalko­mmissarie på polisenhet­en i Pargas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland