Hufvudstadsbladet

F1-sprinten delar åsikter

En sprinttävl­ing med F1-bilar. Bland annat det står på schemat då F1-cirkusen anländer till Silverston­e.

- FREDRIK AF PETERSENS sport@hbl.fi

Den här helgen kommer Formel 1 att ändras. På den klassiska banan Silverston­e kommer förarna att köra en sprinttävl­ing före själva loppet. Det första av tre inplanerad­e för den här säsongen. Nästa är på Monza och den sista antingen i Brasilien, om loppet körs, eller i Austin.

Sprintens vinnare startar från pole position i söndagens GP. Den som kommer först i mål i sprinten får dessutom tre VM-poäng medan tvåan får två och trean en bonuspoäng. Distansen i sprinten är 100 kilometer utan depåstopp.

F1-helgens dagsprogra­m ser också annorlunda ut. I dag tränar förarna bara en timme på eftermidda­gen och på kvällen körs ett kval för startuppst­ällningen för sprinten. I morgon körs den andra träningen, också bara en timme, varefter det blir dags för sprinten sent på eftermidda­gen.

Det nya konceptet har tagits emot med mixade känslor.

– Måste erkänna att jag är lite nervös men jag ser inte sprinten som något som urvattnar huvudloppe­t, säger Ross Brawn, motorsport­schef för F1.

– I stället ser jag det som en spännande nyhet och det bli tre dagar fulla med action. Hela helgen kommer att bli mer intensiv och mer attraktiv. Förarna kommer att köra för fullt hela tiden i de 17 varven

❞ Måste erkänna att jag är lite nervös men jag ser inte sprinten som något som urvattnar huvudloppe­t. Ross Brawn motorsport­schef för F1

för de behöver inte spara bensin eller på däcken. De blir också utan strategisk hjälp från kommandobr­yggan, säger Brawn.

När det gäller däcken står det mellan medium och mjuka.

F1-chefen är ivrig

Enligt Brawn är förarna är tävlingsmä­nniskor.

– Och det ligger i deras natur att slå alla andra. Finns inget värre än att förlora. Så därför tror jag inte att någon kommer att med avsikt ta det lugnt. Tvärtom. De vill ju visa vem som är störst och bäst och man kör ju dessutom om första startrutan i huvudloppe­t. Brawn förstår också kritikerna. – Självklart förstår jag när många fans hellre ser att vi fortsätter som tidigare och säger att vi ger ett svar på en fråga som vi inte ställt. Men jag har varit med länge och anser att vi har en möjlighet att experiment­era utan att skada imagen för F1. Efter ett par sprints kommer vi att utvärdera om det var rätt eller ej. Och se vad fansen tycker.

F1 är ute efter att nå en ny publik.

– Vi vill testa det här för att göra sporten mer attraktiv för yngre tittare. De har ofta inte tålamodet att kolla ett två timmar långt lopp en söndag eftermidda­g. Vad vi vill prova är en kombinatio­n för gamla och nya fans.

Brawn säger också att man kommer att testa ytterligar­e ett par saker i det korta loppet men vill inte säga vad det handlar om.

Hur kommer man att göra uppföljnin­gen för att se om det var populärt eller ej?

– Vi kommer att prata med arrangörer och tv-bolag samt självklart med fans och titta på vad som skrivs på sociala medier. Flera arrangörer har sagt att de vill ha ett sprintlopp för att locka fler åskådare till banan. Vi lever i en kommersiel­l värld, säger Brawn som öppnar för att ha upp till sex sprintlopp med i F1-kalendern i framtiden.

Tillsamman­s med teamen har F1-ledningen också kommit fram till en modell hur de skall få betalt och hur eventuella skador kommer att betalas av de kommersiel­la ägarna Liberty Media.

"Tror inte det kommer bli spännande"

Superstjär­nan Lewis Hamilton hör till dem som inte är lika optimistis­ka till den nya sprinten.

– Jag tror inte att det kommer att bli spännande utan i stället en enda lång parad för det kommer bli svårt att köra om, säger VM-tvåan Hamilton.

FIA-presidente­n Jean Todt är inte heller helt övertygad.

– Om någon frågar om jag är ett fan så är svaret nej. Jag anser inte att F1 behöver det här. Men å andra sidan är det inget fel med att försöka på nya saker om det inte förstör något för den egentliga tävlingen.

– Och vi kallar det inte ett lopp utan bara The Sprint. För mig är loppet på söndag, säger Todt. Ross Brawn får sista ordet. – Kommer Lewis Hamilton och Max Verstappen att tänka annorlunda i första kurvan bara för att det är en sprint? Det tror jag inte.

 ?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/LEHTIKUVA-AFP ?? ■ Hur ska det gå för Kimi Räikkönen i den nya sprinttävl­ingen?
FOTO: ANDREJ ISAKOVIC/LEHTIKUVA-AFP ■ Hur ska det gå för Kimi Räikkönen i den nya sprinttävl­ingen?
 ?? FOTO: JOHANNES EISELE/LEHTIKUVA-AFP ?? ■ F1-sportchefe­n Ross Brawn.
FOTO: JOHANNES EISELE/LEHTIKUVA-AFP ■ F1-sportchefe­n Ross Brawn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland